Hemma
Linköping
LHC
Borta
AIK
AIK

De unga visade vägen mot LHC-seger!

12 september 2020 15:41
Nyhet

Snacka om dramatik. SDHL-premiären blev en gastkramande historia som avgjordes med 14 sekunder kvar på klockan. – Vilken start på säsongen. Skönt, säger Linnea Johansson.


LHC fick en flygande start på matchen. Redan efter en dryg minut stod det 2-0 på tavlan efter dubbla fullträffar av Linnea.

– Det gick snabbt där. Jag hade en intervju i radio igår med Thomas och då lovade jag honom två mål, säger hon.

Efter drömstarten satt LHC i förarsätet ytterligare ett tag, men gästerna från Stockholm kom tillbaka och tog ikapp det målmässiga försprånget.

– Vi är väldigt laddade innan matchen vilket känns i omklädningsrummet. Sen kommer vi ut starkt, men vi går ner oss lite under första perioden. Det fortsätter i andra perioden, vi sorterar inte ut ordentligt och lägger inte ner jobbet helt och hållet.

Det var likaläge hela vägen från slutet av den första perioden tills det återstod 14 sekunder av slutakten. Då klev Carly Bullock fram och avgjorde med sitt första SDHL-mål.

– Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet inför tredje perioden och kom ut starkare där. Sen gör vi det kanske lite väl spännande mot slutet, men det är skönt med tre viktiga poäng.

Linköping kom till spel med hela nio spelare som alltjämt har junioråldern inne. Utöver redan etablerade SDHL-spelare som bland annat Linnea själv fick Emma Pfeffer, Lisa Östrup, Alva Solberg och Tindra Persson chansen på grund av skador och avstängningar.

– Nu när vi har rätt många skadade och avstängda spelare borta så får andra hoppa fram. Idag var det juniorerna som klev fram och jag tycker att de unga spelarna gjorde det riktigt bra.