Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Västervik upp på kvalplats?

7 februari 2020 10:00

Formstarka Västervik har chans att kliva upp på en SHL-kvalplats i en haltande tabell om det blir poäng mot Vita Hästen ikväll. Fredagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Kristianstad, A3 Arena
19.00 Västervik - Vita Hästen, Plivit Arena
19.00 Karlskoga - AIK, Nobelhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västervik mot Vita Hästen ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Rob Bordson, Västervik, och Linus Andersson, Vita Hästen.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen träffar C More Vita Hästen-tränarna Tony Zabel och Niklas Czarnecki som får berätta om lagets säsong.
» I andra pausen gästar skadade Victor Öhman C More-studion.
» Harald Lückners "wild card" till Guldgallret avslöjas.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Serieettan Björklöven övertidsvann mot Almtuna senast och gick därmed upp på 100 inspelade poäng i tabellen. Poängrekordet i HockeyAllsvenskan är på 109 poäng (Södertälje 2006/07, Leksand 2012/13 och AIK 2018/19), och då återstår nio (!) omgångar av årets serie. Håller Löven i poängsnittet så landar man på 121 poäng.

» Kristianstad har det desto tuffare. De senaste veckorna har laget förlorat nyckelmatcherna i bottenstriden mot Almtuna, AIK och Västervik. Nykomlingen är under det negativa kvalstrecket och det skiljer fem poäng upp till Almtuna på säker mark.

» Kristianstads nyförvärv Riley Bourbonnais har börjat leverera. Efter två poänglösa matcher så har han nu poäng i fem raka matcher, och har blivit målskytt i fyra av de fem senaste kamperna.

» Västervik är fin form. Smålänningarna, som 3-2-vann mot Kristianstad senast, har sex segrar på de sju senaste matcherna. Alla inspelade poäng innebär att Västervik lämnat bottenstriden och blandat sig i kampen om SHL-kvalplatserna. Just nu är laget nia i tabellen, en poäng efter åttan Mora.

» Vita Hästen har en märklig trend. Sett över de tolv senaste omgångarna så har laget vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en 2-0-seger mot AIK, så ska det bli ett trendbrott så behöver Vita Hästen vinna ikväll.

» Christopher Fish är inne i ett fint målstim. Vita Hästen-forwarden har gjort sju mål på de nio senaste matcherna. Innan dess? Två mål på 24 matcher.

» Karlskoga har länge haft en stämpel om att vara starka på hösten men svagare på våren, och hittills har den myten stämt även i år. Efter en fantastisk höst så har det varit trögare efter nyår. Nu har BIK dock vunnit två raka matcher, mot Vita Hästen och Tingsryd, så kanske vänder det nu?

» AIK hade tvärtemot Karlskoga en brutalt tung höst, men har lyft något på slutet. Laget har poäng i tre av de fem senaste matcherna, men 0-2-föll mot Vita Hästen senast.

» Karlskogas Fredrik Forsberg är i fin målform. Han har gjort åtta mål på de sju senaste matcherna. Han toppar också skytteligan med sina 28 mål. Nu har BIK-stjärnan en fin chans att bli den förste spelaren sedan 2014/15 (John Henrion, 33 mål) att nå 30 gjorda mål under en allsvensk säsong (det är dessutom bara sju spelare någonsin som nått 30 mål sedan ligan startade 2005).