Hemma
AIK
AIK
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Fredrik Höggren blir historisk

24 januari 2020 10:00

Ikväll skriver Karlskogas Fredrik Höggren historia när han blir först att nå 700 matcher i HockeyAllsvenskan. Fredagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Almtuna, Gärnbyhallen
19.00 Mora - Södertälje, Jalas Arena
19.00 Tingsryd - Kristianstad, Nelson Garden Arena
19.00 AIK - Västerås, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Mora mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Johan Persson, Mora, och Nick Olesen, Södertälje.
» Spelarkorrarna levererar inside-material.
» I första pausen gästar Moras förre huvudtränare Jeff Jakobs studion.
» I andra pausen kollar C More-experten Harald Lückner in de hetaste juniorerna i Mora och Södertälje.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter två raka segrar för Karlskoga så blev det förlust mot MODO senast, och därmed blir det svårt att nå HockeyAllsvenska Finalen. BIK är just nu fyra i tabellen och har hela tolv poäng upp till andraplatsen.

» Almtuna har det tungt just nu. Det har bara blivit två segrar, varav en efter ordinare tid, på de tio senaste matcherna. Trots det så är Uppsala-laget alltjämt ovanför det negativa kvalstrecket och det skiljer fem poäng ner till Kristianstad.

» Ikväll skriver Fredrik Höggren historia. BIK-veteranen kommer nämligen att spela sin 700:e match i HockeyAllsvenskan och han är först att nå den milstolpen. Den spelare som spelat näst flest matcher är Johan Berggren, och han stannade på 520...

» Viktig match i kampen om åttondeplatsen! Just nu är Södertälje åtta medan Mora är tia. Fyra poäng skiljer mellan lagen. Södertälje har således chansen att utöka gapet till sju poäng medan Mora har möjlighet att minska glappet till blott en poäng.

» Mora är heta. Laget har poäng i sex raka matcher, fyra av dem har slutat med en trepoängare, och senast blev det vinst mot formstarka serieettan Björklöven som innan dess hade nio raka trepoängare i bagaget.

» Södertälje föll mot Västervik senast, men har poäng i åtta av de tio senaste matcherna. SSK har brottats med en tung skadelista ett tag. Hugo Gustafsson och Sebastian Bengtsson gjorde comeback senast, och ikväll är dessutom Lucas Carlsson tillbaka efter sex matchers frånvaro. Det är frågetecken för målmaskinen Ludwig Blomstrand som brottas med en krånglande rygg.

» Tingsryd lyckades vända 0-2-underläge till en 3-2-seger efter straffar senast mot Västerås. Smålänningarna har därmed poäng i nio av de tretton senaste matcherna, men har bara plockat två trepoängare under det spannet.

» Kristianstad är i ett tufft läge. Nykomlingarna är under det negativa kvalstrecket och avståndet upp till Almtuna på tolfteplatsen är fem poäng. Formen är också svag. KIK har tre raka förluster i bagaget och bara två segrar, båda efter övertid, på de nio senaste kamperna.

» Lagen har mötts tre gånger i vinter och det har blivit idel bortavinster, något som talar för Kristianstad som 3-2-vann efter övertid senast i Nelson Garden Arena. Nere i Skåne har Tingsryd vunnit med matcherna 4-3 respektive 3-0.

» AIK fick till ett efterlängtat trendbrott senast. Efter tio raka förluster så blev det en 2-1-vinst på bortaplan mot Karlskrona sedan Hugo Leufvenius - som värvades från just KHK i december - styrt in segerpucken.

» Västerås har poäng i sex raka matcher, och fem av de matcherna har varit oavgjorda efter full tid (VIK har bara lyckats ta extrapoängen en enda gång, dock). Senast blev det en strafförlust mot Tingsryd.

» VIK-nyförvärvet David Rundqvist gjorde debut senast och gjorde en bra match. Han tror att han kommer bli bättre och bättre. "Mitt självförtroende har varit på botten en längre tid och har försökt att bearbeta det. Här tror de på mig och vill att jag utvecklas. Jag ska bli en ledande spelare offensivt. Jag är jäkligt revanschsugen och vill avsluta den här säsongen så bra som möjligt", säger han till hockeypuls.se.