Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Viktig streckmatch på Hovet

9 december 2019 10:00

AIK och Almtuna - som har negativa kvalstrecket mellan sig - möts i en viktig match på Hovet ikväll. Dessutom ställs Västervik mot Södertälje i Plivit Arena.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena
19.00 AIK - Almtuna, Hovet

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Sett över de fem senaste omgångarna så har Västervik förlorat och vunnit varannan match. Senast blev det en 4-6-förlust mot Västerås, så ska trenden hålla i sig så behöver det bli vinst ikväll. Idag förstärks laget av målvakten Adam Åhman som lånats in från HV71 i en vecka. Om det blir han eller Daniel Marmenlind, inlånad från Visby Roma, som vaktar kassen återstår dock att se.

» Södertälje spelar andra matchen på två dagar. Så sent som igår så blev det en 4-3-vinst efter övertid mot Karlskrona, men SSK tappade återigen (det har hänt många gånger nu) en klar ledning (3-0). Oavsett, Södertälje har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Idag får laget också förstärkning av nyvärvade backen August Berg som ansluter från Leksand.

» Båda lagen har en offensiv spetsspelare superform. Västerviks Rob Bordson har gjort sex poäng på de två senaste matcherna, medan Södertäljes Christopher Bengtsson, som noterade ett hattrick igår, gjort sju mål på de fem senaste kamperna.

» AIK är i ett prekärt läge i tabellen. Laget är sist och har hela elva poäng upp till kvalstrecket. Just ovanför strecket finns kvällens motståndare Almtuna. Ska inte glappet öka ännu mer uppåt så behöver AIK således vinna ikväll. Formen? Svag med sex raka förluster och bara en seger på de sexton senaste matcherna.

» Efter två raka vinster så har Almtuna nu förlorat två raka matcher, men då har man också mött formstarka motståndare i form av Karlskoga och Vita Hästen.

» AIK är sämst i ligan i powerplay med en effektivitet på 5,75 %. Nu ställs man mot ligans bästa boxplay, där Almtuna har en effektivitet på 87,4 %.