Hemma
AIK
AIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Tingsryd gör en omstart

22 oktober 2018 10:00

Tingsryd tar ett omtag på säsongen och tillförordnade huvudtränaren Richard Melkersson gör debut i båset ikväll när smålänningarna möter AIK på bortaplan.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Tingsryd, Hovet

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - TINGSRYD

En seger på tio matcher blev facit för Tingsryds nye tränare Per Ljusteräng innan han tvingades lämna föreningen. J20-coachen Richard Melkersson ska nu leda laget tillfälligt och han gör sin första match i båset ikväll när Taif möter AIK på bortaplan.
Melkersson leder laget tillsammans med assisterande tränaren Larry Pilut.
– Vi hoppas att det ska fungera bra. Jag kommer från J20 och det är mycket som är nytt. Jag har själv spelat på den här nivån, men det är skillnad att leda ett lag i allsvenskan, säger Richard Melkersson till smp.se.
Melkersson om vad han kan tillföra:
– Jag kanske kan prata annorlunda med spelarna. Inget ont om vad som hänt tidigare, men jag hoppas det kan bli lite nytänk med en ny röst. Sen blir det lite förändringar i spelet. Det handlar om små detaljer. Jag vill gärna se mer skridskoåkning eftersom jag vet att det finns många starka skridskoåkare i laget.
Tingsryd ligger sist i HockeyAllsvenskan. Samtidigt ligger kvällens motståndare AIK tvåa i sammandraget. 19 poäng skiljer mellan lagen, men då har AIK spelat två matcher mer.
AIK-coachen Tomas Mitell har respekt för Taif:
– Det kan bli en reaktion för ett lag som byter tränare, men det är också svårt att ändra mycket på en gång. Men det spelar inte så stor roll om de ändrar sitt spel, vi fokuserar på vårt eget och det ska inte spela så stor roll vad Tingsryd gör, säger han till hockeypuls.se.

Noterat:
» AIK får tillbaka Johannes Jönsson och Sam Marklund som varit sjuka. Därmed saknas bara skadade backen Filip Windlert, skriver hockeypuls.se.
» Tingsryd saknar skadade Joonas Valkonen och Kim Tallberg och har dessutom frågetecken för Tex Williamsson, Robin Olsson, Filip Ahl, Filip Owesson och Joachim Nermark. Hemvärvade backen Måns Hermansson är spelklar, men det är dock inte nyvärvade Björn Karlsson. Allt enligt smp.se.
» AIK:s Anton Holm har gjort mål i två raka matcher.