Full pott för damerna i helgen
Publicerad: 2017-12-04

AIK:s damer spelade två matcher under helgen, båda hemma på Ritorp. I lördags vann man med 4-2 mot HV71 och under söndagen slogs Göteborg tillbaka med 7-3. En mycket lyckad helg för damerna alltså.

AIK - HV71 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)

Trots att skottsiffrorna skrevs till hela 17-46 så hjälpte det gästande HV71 föga när AIK kunde ta hem matchen med siffrorna 4-2. Johanna Lagus kunde på pass från lagets målvakt Minatsu Murase göra 1-0 till AIK efter tre spelade minuter. Man skulle även innan periodens slut göra 2-0 genom Sara Hjalmarsson. Den andra perioden blev mållös. HV71 skulle i sista periodens inledning både reducera och kvittera inom loppet av två minuter. Matchen stod sen och vägde vid denna tidpunkt men AIK kunde återta ledningen genom Frida Ekdahl, tio min från slutet. HV71 skulle få en del kvitteringschanser med PP-spel och på slutet tog man ut målvakten i ett desperat försök - detta skulle AIK utnyttja. Lisa Johansson kunde punktera matchen definitivt när hon 40 sek från slutet gjorde 4-2 till AIK.

Johanna Lagus, målskytt för dagen, kommenterar matchen:

Det var nog en våra bästa matcher sett över hela matchen. Vi börjar bra och fortsätter egentligen att spela bra hela matchen men tyvärr lyckades de sätta två mål relativt snabbt i början på tredje men återigen så lyckas vi behålla lugnet och får in en 3-2 puck och till sist 4-2 i öppen kasse. Vi har egentligen kontroll matchen igenom och får belöning för det. Dock var vi satta under press emellanåt men jag tycker ändå att vi håller dem på utsidan. Vi spelar ett bra försvarsspel och 'Musse' i målet gör en av sina bättre matcher. Så även fast de skjuter mycket skott så var våra skott av bättre kvalitet, säger Johanna.

AIK - Göteborg HC 7-3 (2-2, 4-0, 1-1)

I söndagens match mot Göteborg var det gästerna som på 30 sek några min in i matchen gjorde både 0-1 och 0-2. AIK kunde dock två min senare i spel 5-3 reducera till 1-2 genom Sabina Küller. Minuterna senare var det dags för kvittering när Lisa Johansson förvaltade en straff på bästa sätt. I den andra perioden skulle Lisa Johansson fullborda AIK:s vändning när hon efter två min gör 3-2 i PP. Samma Lisa passade även på att göra ett tredje mål för dagen och hat-tricket var därmed ett faktum. 15 sek senare var det Sara Hjalmarssons tur att skriva in sig i målprotokollet, och 14 sek efter hennes mål var det dags för Ethel Wilhelmsson att göra mål. En brutal urladdning på totala 29 sek. Inga fler mål gjordes i den andra perioden och den tredje var länge mållös innan gästande Göteborg kunde reducera på slutet efter 6 raka AIK-mål i spel 5-3. Det sista målet var dock inte gjort utan Lisa Johansson, vem annars, kunde i tom bur göra 7-3.

Johanna Lagus:

- Vi står på hälarna i början av matchen, som det blivit många gånger mot Göteborg. De gör två snabba mål och vi får vara glada för att det inte blev fler, för de hade lägen. Första perioden är inget att hänga i julgranen även fast vi lyckas kvittera deras ledning. I andra perioden är vi väldigt effektiva och de målen som vi gjorde på 29 sek skrev någon på Twitter att det kan vara rekord vad gäller snabbast gjorda mål. Där punkterades matchen och man märker att de är nya i ligan. De kom till den här matchen också med två spelade matcher i bagaget så orkern tryter väl på dem också. Så vi vinner dels ur den aspekten men också med tanke på att de är nykomlingar och vi med vår rutin lyckas hitta sätt att vinna på. Göteborg gjorde nog en av sina matcher igår men det räckte inte. Vill även passa på att säga att det var jättekul att Ethel Wilhelmsson fick göra sitt första mål i AIK-tröjan för det förtjänade hon, säger Johanna.