Tung kväll på Hovet
Publicerad: 2020-02-28
herr
Efter en spelmässigt jämn inledning på matchen kunde gästerna från Örnsköldsvik dra ifrån och till slut vinna med 4–1.

Att ge HockeyAllsvenskans hetaste lag i powerplay lägen i numerärt överläge är inget framgångsrecept. Tyvär fick gästerna läge tidigt och tog också till vara på chansen via Patrik Karlkvist som satte sitt 28:e mål för säsongen.

Spelmässigt var det dock inledningsvis jämt men i den andra perioden tog gästerna över taktpinnen. I en period där skotten räknades till 15-2 till gästernas favör utökades även lagets ledning till 2–0.

Mika Järvinen gjorde en storartad match och höll länge kvar AIK i matchen. När Emil Aronsson även reducerade lyfte spelet ytterligare och många på läktaren kände att hemmalaget var på gång. Men då släcktes tyvärr hoppet med två misstag inom kort tid, som båda resulterade i baklängesmål.

Matchen slutade 4–1 till Modo.

Nästa match för AIK är på onsdag då laget gästar Södertälje.