Trio förlänger med AIK Hockey

2 maj 2018 10:00
DAM

Damtruppen börjar alltjämt att sätta sig inför kommande säsong. I måndags kunde klubben presentera målvakten Anna Amholt och idag förlänger tre spelare sina kontrakt.


De tre spelare det handlar om är Denise Husak Asp, Agnes Wilhelmsson och Ethel Wilhelmsson.

– Jag är väldigt glad att vi kunde förlänga med dem. De passar in i laget och är högkvalitativa spelare med stor arbetsmoral och vill bli bättre för varje dag och ger alltid sitt bästa för laget. Jag ser fram emot att se deras utveckling och förväntar mig att de utvecklar sitt spel ytterligare nästa säsong, säger lagets tränare, Jared Cipparone.

Tvillingsystrarna Agnes och Ethel Wilhelmsson är båda glada att ha förlängt med klubben.

– Jag trivs väldigt bra i AIK och känner på mig att nästa säsong kommer bli bra. Under mina år i AIK har jag utvecklat bland annat mitt spelsinne och fysik, något jag hoppas gör att jag kommer kunna bidra ytterligare nästa säsong, säger Agnes.

– Det kommer bli en spännande säsong med en ny tränare och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer som spelare, berättar Ethel och säger att det är skönt att systern även kommer spela i samma lag nästa säsong:

– Vi två har alltid spelat i samma lag under vår uppväxt så det känns tryggt och jag gillar att spela tillsammans med henne, berättar Ethel.

Den tredje kontraktsförlängningen - Denise Husak Asp - är även hon glad över att få spela i klubben hon älskar.

– Det ska bli otroligt roligt att få börja en ny säsong med AIK - en klubb jag älskar. Det är även väldigt spännande att få gå in till kommande säsong med en ny tränare.

Denise Husak Asp har haft Jared Cipparone som tränare tidigare - i Segeltorps IF under säsongen 2013/14. En säsong som gjorde stora avtryck.

– Förutom mina inga erfarenheter har jag dessutom hört mycket gott om honom från andra spelare. Det är en rak och ärlig tränare som vill att vi ska spela en fartfylld anfallshockey. Att få in en ny röst i omklädningsrummet tror jag kan vara bra för oss, säger Denise som längtar till att säsongen drar igång igen.

– Jag är väldigt taggad att dra igång i maj och träna tillsammans med övriga i laget. Nu vill man pusha varandra så vi blir så bra som möjligt kommande säsong och tävlar om medaljerna.