Valberedningens förslag till styrelsesammansättning för AIK Ishockeyförening 2018/19

12 juni 2018 16:08
NYHET

Inför årets arbete har valberedningen träffat styrelsen samt haft ett flertal individuella samtal. Vi har också träffat medlemmar som bett om möten, Solna Stad, föräldrar till ungdomar i verksamheten för att samla in tips och tankar. Vår analys är att arbetet i styrelsen fungerar väl och att AIK Hockey ska fortsätta sin strävan mot SHL. Det är heller ingen hemlighet att denna strävan är en kostsam resa.


Presentation:

Håkan Svensson

Yrke: VD Combiwood Sverige - stor estnisk träindustrikoncern.

AIK-anknytning: Har en son som tagit brons och fjärdeplats i J20 med AIK men har nu lagt skridskorna till återvinning.

Största utmaning i klubben: Att gå upp i SHL så vi kan få en mer stabil ekonomisk plattform.

Johan Palmgren

Yrke: Advokat/Ramberg Advokater

AIK-anknytning: Gnagare sedan 10-årsåldern. Drivs av en mycket stark vilja att se AIKIshockey tillbaka i toppen av SHL.

Största utmaningen för klubben: Öka publiken på matcherna och öka sponsorintäkterna. Allt för att ge oss chansen att utmana sportsligt.

Mats Gustafsson

Yrke: Executive Chairman, Microdata Telecom Group AB.

AIK-anknytning: AIK HS åren 2008 – 2017, AIK FF 2009, Ordf. AIK Fotboll AB 2010, AIK Hockey IF och AIK Hockey AB 2015 – nu.

Största utmaningen för klubben: Största utmaningen för AIK Hockey är att säkra en mer långsiktig finansiering (>= 10 MSEK per år) för att ge oss chansen att ta steget upp till SHL! Långsiktigheten är nödvändig för att få en kontinuerlig utveckling av hela AIK Hockey över en längre period, minst 3 år. Både sportsligt och ekonomiskt.

Peter Säll

Yrke: Vd Länsförsäkringar Mäklarservice AB.

AIK-anknytning: Född i Solna, gnagare sedan barnsben, har sett AIK Hockey sedan 1977, över 700 matcher live inklusive bortamatcher, går även på fotbollsmatcherna, dock inte alla.

Största utmaningen för klubben: Att få fler att komma till Hovet och se våra matcher, men också att skapa kontinuitet runt AIK Hockey, på alla plan. #viskatillbaka

Alexis Wicklin

Yrke: Alexis arbetar som rådgivare på Friends Agenda med fokus på strategisk kommunikation samt organisations- och styrelseutveckling.

AIK-anknytning: Har ett förflutet som ungdomsspelare i AIK ishockey och har på senare år drivit projektet "Integration på riktigt" inom AIK Hockey.

Största utmaningen för klubben: Det vore lätt att svara finansieringen eller kapital. Men jag skulle lika gärna kunna svara - de relativt sett låga publiksiffrorna. För om vi som klubb skulle lyckas fylla Hovet varje hemmamatch under den kommande säsongen så skulle vi göra ett ekonomiskt överskott allt annat lika.

Min poäng är att utmaningarna för AIK Hockey är mer komplexa än som ryms i svaret på frågan om den enskilt största utmaningen.

Den lyckade nyemissionen i vintras visade mig att det finns en dold kraft bland stora grupper som engagera sig i AIK Hockey Vi hade aldrig lyckats om vi inte gjort det tillsammans. På samma sätt - genom att arbeta tillsammans - tror och hoppas jag att vi kan ta tag i några av de utmaningar som ligger framför oss de närmaste åren.

Daniel Bång

Daniel är 31 år och bor i Stockholm.

AIK-anknytning: Daniel började sin karriär i AIKs hockeyskola. Därefter har han spelat i både ungdom, junior-och seniorlag. Han var bland annat med och tog upp AIK till Elitserien, säsongen 2009/2010. Utöver AIK har Daniel erfarenheter från NHL, AHL, NLA och även representerat Tre Kronor.

Valberedningen AIK IF:

Håkan Rossberg, Ordförande

Marianne Bogle

Hans Hammarlund

Svante Holmström

Hans Mörner

Årsmötet startar klockan 18:00 torsdag den 28 juni 2018 på Solna Gymnasium, Råsundavägen 80 i Solna. (Registreringen börjar kl 17:30).