Filip Windlert besökte sin AIK-kompis, Micas, på Nya Karolinska sjukhuset

20 mars 2018 16:23
AIK-Kompis

Igår var unge Micas på behandling på Nya Karolinska sjukhuset i Solna. Vid sin sida hade han sin AIK-kompis, Filip Windlert.


Genom samarbetet mellan AIK och Barncancerfonden Stockholm Gotland fick Micas på slutet av säsongen stifta bekantskap med sin AIK-kompis i form av backen Filip Windlert. Relationen mellan de två innebär att Micas kommer att lära känna Filip på ett mer personligt plan och även få ett avbrott från vardagen. I går var det dags för Micas att undersökas på Nya Karolinska sjukhuset. Vid sin sida hade han sin AIK-kompis, Filip Windlert berättar Micas mamma, Christina Møgelvang i berättelsen nedan.

”Dagen på sjukhuset började med provtagning innan det var dags för magnetröntgen.

Trots att Micas har varit med om dessa typer av undersökningar de två senaste åren blir det aldrig enkelt. Vår lille son hatar nålar och provtagningar.

Vi fick starta magnetröntgen utan att sätta nål och dropp och hoppades att Micas skulle accepterade nålarna efter de första bilderna. De första 45 minuterna av magnetröntgen gick bra och Micas var cool och kämpade för att ligga still men när det var dags att sätta nålarna för kontrastvätskan började tårarna rinna ner längs kinderna. Jag var tvungen att motivera min Micas och berättade då att Filip stod och väntade utanför. Micas sken upp och tårarna upphörde i samma sekund som han fick höra nyheten. Vi kunde sätta nålarna och den den sista halvtimmen av behandlingen gick bra och de två AIK-kompisarna fick sedan träffa varandra.

Att träffa Filip och få det stöd som han ger oss är fantastiskt. Jag vill hälsa er att vi är så glada och tacksamma för den hjälp och stöd vi får av Filip. Vilket är unikt. Det ger så mycket energi. Tack Filip och tack AIK Hockey”