Målvakt från HV71 ansluter till damernas lagbygge

23 april 2019 10:00
Dam

Sabina Eriksson är klar för AIK. Målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.


  • AIK kändes som det självklara valet för mig. En förening som tror på mig som målvakt, men framför allt en förening som är mån om sina spelare. Det är två faktorer som jag värderar högt, berättar Sabina.

Den gångna säsongen förstördes av skada men målsättningen är tydlig.

  • Jag drabbades av en korsbandsskada strax innan föregående säsong skulle dra igång. Jag är otroligt taggad på att komma tillbaka ut på isen starkare än någonsin både fysiskt och psykiskt, och att få representera AIK. Jag hoppas kunna bidra både på och utanför isen, sprida trygghet för laget och vara den spelaren laget kan luta sig mot i alla lägen. Målet för mig kommer alltid vara att ta SM-guld med klubblaget, och att kämpa mig till en landslagsplats.

Tränare Jared är imponerad över drivet.

Att få en spelare av Sabinas kvalitet kommer att vara bra för oss. Från det ögonblick vi började diskutera kunde jag känna hennes driv och beslutsamhet för att komma tillbaka efter hennes skada. Det har visat mig att hon har en stark karaktär och det är den typ av människor och spelare som vi letar efter till AIK. Vi är glada att Sabina bildar målvaktspar med Amanda för nästa säsong.

Sabina ser fram emot att ansluta till laget under våren.

  • Under alla mina år som jag spelat hockey så har AIK alltid varit ett lag som jag sett upp till då de år efter år stått för en stark lagsammanhållning och stabilitet. Jag ser verkligen fram emot att nu få vara en del av det.

Kontraktet med Sabina Eriksson är skrivet över kommande säsong.