Seriepremiären: Modo - AIK 5-6

23 september 2022 23:59
Herr

Sent på fredagskvällen avgjorde AIK seriepremiären som slutade i en straffläggning uppe i Örnsköldsvik.


En svängig match närmade sig en bra bit över 23.00 på kvällen innan AIK var riktigt skickliga i straffläggningen och gjorde mål i sina samtliga tre straffar.

Matchen hade svängt fram och tillbaka under kvällens gång, där Modo var något hetare i en annars jämn första period, som slutade 2-0 till hemmalaget. Men AIK kom ut som ett nytt lag i andra perioden och gjorde inte bara ett, två eller tre, utan fyra mål i en och samma period. En total scenförändring.

Tredje perioden började med att AIK verkade ha kontroll på matchen men dock kom Modo tillbaka efter två snabba mål, AIK tog dock åter ledningen, innan Modo kvitterade i slutminuten. En svängig period slutade med förlängning som upplevdes ännu svängigare, dock utan att något av lagen gjorde mål. Därför avgjordes matchen på straffar. En straffläggning det knappt blev någon match i, då AIK var riktigt kyliga och gjorde mål i samtliga straffar.

En fin premiär avslutades således i erkänt svårspelade Hägglunds Arena och två tunga bortapoäng in på kontot för AIK. Nu väntar nykomligen Östersund borta, innan hemmapremiären äntligen går av stapeln, 30/9!