Pantbanken: ”Folk uppmärksammar att vi stöttar klubben”

12 juli 2017 12:35

En av landets ledande och expansiva pantbanker fortsätter att stötta AIK Hockey. – Det stärker det egna varumärket bland AIK:are säger företagets VD, Peter Sundström.


Pantbanken Sverige är en av landets ledande och mest expansiva pantbanker. Affärsidén är att belåna värdesaker och att göra det bättre än någon annan. Erfarna värderingsmän värderar föremål av alla slag, allt från juveler och antikviteter till vintagegitarrer och den senaste hemelektroniken. Företaget strävar efter långsiktighet – något de får med AIK Hockey.

– Kontinuitet är väldigt viktigt för oss. Vi har stöttat AIK sedan förra sejouren i högsta divisionen och det är en win-win-situation, kommenterar Peter Sundström, och fortsätter.

– Vi vet vad vi får ut av samarbetet och stärker samtidigt vårt varumärke genom att exponeras i flera kanaler. Folk uppmärksammar att vi stöttar klubben.

Peter Sundström är själv en inbiten AIK:are och minns gärna tillbaka till glansdagarna.

– Favoritminnet är från finalmatchen mot Björklöven 82. Jag var själv där, i Scandinavium som 13-åring och såg laget vinna SM-guld. Visst var det kul att spöa Djurgården med 3-0 i matcher två år senare men detta var ändå något extra, säger Peter och berättar samtidigt vem favoritspelaren i årets laget är.

– Det är Nils Höglander. Han kom upp ifjol från juniorerna och for omkring på isen som om han hade spelat seniorhockey hela sitt liv. Det var riktigt kul att se en så ung talang snurra upp spelare som var dubbelt så gamla som han själv.

Drömscenariot för säsongen är även det redan klart.

– Klart vi måste sikta på att gå upp. Vi som var med på 80-talet kommer ihåg hur kul det är när man står allra högst upp men det tar tid, speciellt nu med det nya systemet. Men med detta lag, som har mycket hjärta, kan vi bli svårslagna.

Företaget är dock inte enbart involverade i sponsring utan tar även ett stort samhällsansvar. När Pantbanken fyllde 150 år skänkte de 150 getter till familjer runt om i Nepal för att på så sätt säkra inkomsten till familjerna och möjliggöra att barnen kan gå i skolan.

– Sedan 2014 stöder vi Föreningen för Gatubarn i Nepal. Utöver att Pantbanken hjälper till ekonomiskt åker även två volontärer ur vår personal varje år till Katmandu för att hjälpa till på plats. Detta är något som engagerar alla anställda.

Mer om Pantbanken går att läsa här ››