Målkalas när AIK gick upp i ensam serieledning
Publicerad: 2018-11-30
Herr
Sju mål framåt, varav tre i powerplay, när AIK seglade upp i serieledning efter hela 7–3 hemma mot Karlskoga.

AIK inledde matchen bäst och gästerna hängde inte med i tempot, vilket renderade i utvisningar för bortalaget. Och i utvisningsbåset vinner man sällan några matcher. Gnaget kunde göra både 1-, och 2–0 med en man mer på isen genom först Max Lindholm och därefter Jesper Frödén. Just det andra målet var en riktig pärla.

Fredric Weigel hittade Frödén framför mål i spel fem mot tre. #28 i sin tur fintade bort Henrik Lundberg och lade in pucken i öppet mål med en backhand.

Av bara farten kom så också 3–0. Lukas Macklin avlossade ett slagskott från tekningscirkeln och pucken hittade en väg in i mål. Henrik Lundberg i Karlskoga-kassen var nog inte allt för nöjd med sin insats vid målet.

Gästerna, som såg ut som ett slaget lag efter första perioden, bjöds dock in i matchen tack vare två powerplay-spel, som de tog tillvara på skoningslöst.

Lika giftiga var även AIK som åter kunde ta kommandot efter att Anton Holm, som ikväll var tillbaka i laget en skada, hittade det femte hålet på Lundberg med ett direktskott i slottet. Comebackande Holm gjorde sitt andra mål i matchen när Karlskoga var på jakt efter en kvitteringen i den tredj perioden.

Resten av matchen var en fin hockeyuppvisning och AIK kunde göra ytterligare två mål och vann med 7–3. Segern innebär att AIK nu är i ensam serieledning, tre poäng före Oskarshamn.