Dick Tärnströms karriär är över

18 januari 2013 13:44

Backlegendaren Dick Tärnström är tvungen att lägga skridskorna på hyllan. Ett krånglande diskbråck sätter stopp för fortsatt spel.
– Tyvärr säger kroppen ifrån, just nu är det omöjligt för mig att spela hockey, säger kapten Tärnström.


Efter otaliga timmar av rehabilitering kommer det tråkiga beskedet att AIK-legendaren Dick Tärnström, 37, tvingas sluta med ishockey.
– Tyvärr säger kroppen ifrån, just nu är det omöjligt för mig att spela hockey över huvud taget, säger Tärnström.

Kaptenen debuterade som 16-åring i moderklubben AIK och är inne på sin fjortonde säsong i A-laget. Ett krånglade diskbråck i nacken sätter stopp för fortsatt spel.
– Självklart är det tråkigt att det ska sluta på det här sättet. Samtidigt är det svårt att göra någonting åt. Bara att acceptera att det är som det är.

Mycket har hänt sedan Tärnström för några år sedan vände hem till AIK efter sju säsonger utomlands. Och veteranbacken är stolt över det han har fått uppleva de senaste åren.
– Vi har gjort en fantastisk resa, från återkomsten till elitserien till semifinalspel med ett kokande Hovet två säsonger i rad. De senaste säsongerna är några av de absolut bästa i mitt liv.

Trots att han nu själv lämnar omklädningsrummet är han inte orolig för laget.
– Vi har haft en otroligt jobbig säsong men gruppen är stark. Det kommer krävas ett riktigt hårt arbete men jag är övertygad om att vi reder ut det här.

Avslutningsvis skickar den avgående kaptenen en hälsning till AIK:s supportrar.
– Jag vill tacka våra supportrar för allt stöd och alla fantastiska år. Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att fylla Hovet under slutspurten av serien. Stödet är ovärderligt.

Dick Tärnström har skrivit in sig i de svartgula historieböckerna som en av de absolut största. I samband med AIK:s match mot HV71 den 12 februari kommer Tärnström uppmärksammas för sina insatser i klubben.