AIK Hockey och Barncancerfonden finalister i Årets Insamlare

8 april 2020 11:13

Juryn för Årets Insamlare har valt att utse samarbetet mellan AIK Hockey och Barncancerfonden som en av finalisterna i Årets Insamlare 2019. – Vi vill vinna alla matcher, och den viktigaste matchen att vinna är den mot Barncancer tillsammans med Barncancerfonden, säger AIK Hockeys vd Anders Olson.


Priset Årets insamlare instiftades av Giva Sverige 2002 och delas ut i samband med Insamlingsforum, Nordens största konferens om insamling och givande. Årets Insamlare är ett pris för att uppmärksamma både de som samlar in gåvor och de som ger, och delas ut i fem kategorier. 

Kategorierna är följande:

Organisation

Kampanj

Företagssamarbete

Kollega

Givare

AIK Hockey och Barncancerfonden är en av finalisterna i kategorin ”Företagssamarbete”.

– Barncancerfonden är väldigt stolta över samarbetet med AIK Hockey som genom ett stort engagemang och åtagande gör skillnad för alla cancerdrabbade familjer. Genom det unika mentorprogrammet AIK-kompis tar herr- och damspelare sig an cancerdrabbade barn och bjuder in dem i sin magiska hockeyvärld. Initiativet är otroligt uppskattat av barnen och går inte att mäta i pengar, säger Galal Amoura, partneransvarig på Barncancerfonden & Emelie Carestam, Föreningsinformatör Barncancerfonden Stockholm/Gotland

AIK Hockeys vd, Anders Olson är stolt över nomineringen och menar på att klubben gör det de kan för en bättre vardag för de drabbade.

– Vi är glada och stolta över att vara finalister. Det är ett betyg på att vi bidrar och gör skillnad, både med de pengar vi samlar in men också med att göra vardagen lite positivare för alla de drabbade barn och föräldrar som kämpar. Vi vill vinna alla matcher, och den viktigaste matchen att vinna är den mot Barncancer tillsammans med Barncancerfonden.

Både Galal Amoura och Emelie Carestam instämmer att samarbetet gör skillnad.

– Barn och cancer är två ord som inte hör ihop. Ändå bildar de den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Tack vare att AIK bidrar med pengar genom att skänka en del av varje såld biljett över hela säsongen kan Barncancerfonden fortsätta att finansiera forskning för skonsammare behandlingar som gör att fler barn kommer få möjligheten att göra det de älskar. Samarbetet med AIK Hockey är minst sagt livsviktigt. Stort tack för att ni är med i kampen mot att utrota Barncancer.  

Mer om Årets Insamlare kan du läsa här ››

Mer om Barncancerfonden kan du läsa här ››

Mer om AIK Hockey och Barncancerfondens samarbete kan du läsa här ››

Den 3 september koras vinnarna i de fem kategorierna.