Förlust mot Västerås
Publicerad: 2019-02-19
Trots en målmässigt stark inledning på matchen så blev det förlust hemma mot Västerås på tisdagskvällen.

Det var en fartfylld och målrik inledning på matchen där AIK fick en smakstart när Johan Larsson avslutade ett fint AIK-anfall på bästa sätt. Framspelad av backkollegan Alexander Deilert prickade Larsson skickligt in ledningspucken.

Gästande Västerås med fyra raka förluster i bagaget bjöd dock upp till bra motstånd och kvitterade endast dryga minuten efter AIK:s ledningsmål.

AIK tog sedan på nytt kommandot när en påpasslig Fredric Weigel snappade upp en lös puck bakom Västerås-kassen och serverade Alexander Deilert som distinkt tryckte in ny AIK-ledning fram till 2-1. Då stod matchklockan på 8.40 i den första perioden.

En period som såg ut att sluta 2-1 men med halvminuten kvar sköt Gary Nunn ett skott som letade sig in bakom Ersson i Västerås-målet och AIK gick till pausvila med 3-1-ledning. Trots ledning önskade förste målskytten i matchen förbättring.

– Vi släpper in Västerås lite för enkelt och vi behöver steppa upp inför andra", sa Johan Larsson till Cmores sändning.

Den andra perioden bestod av en hel del utvisningar för bägge lagen och det var Västerås som lyckades förvalta möjligheten som uppstod och reducerade till 3-2 efter halva perioden spelad. AIK skapade ett antal fina chanser men ställningen stod sig perioden ut.

I den tredje perioden hade AIK svårt att få till sitt spel och gästerna kunde först kvittera och sedermera genom två snabba mål gå fram till 3-5. Trots forcering på slutet så lyckades inte AIK komma tillräckligt nära.

Nästa match för AIK är på bortais mot Karlskrona på torsdag 21/2. På söndag den 24/2 väntar derby mot SSK hemma på Hovet.