Janmark tillbaka i spel: "Det är nyttigt"

15 november 2013 16:14

AIK:s skyttekung Mattias Janmark är tillbaka i spel. I matchen mot Frölunda gör han comeback efter den otäcka knätacklingen i Karjala Tournament.
– Det är bra motstånd och vi är i behov av poäng, säger han inför den viktiga matchen.


Mattias Janmark har bara missat en match, med J18, under sina fem säsonger i AIK. När olyckan var framme i Karjala Tournament var det många som höll andan och det värsta befarades efter den tuffa bentacklingen.

Men Stocksundskillen verkar oneklingen ha bra läkkött. Efter att bara ha missat två matcher efter uppehållet räknar 20-åringen med att kunna vara med i lördagsfajten mot Frölunda på Hovet.
– Det ska bli kul! Det är bra motstånd och vi är i behov av poäng. Vi kommer köra hårt och göra allt för att vinna, säger han.

Du är extremt ovan att se matcher från läktaren, hur har det varit?
– Det har inte varit så roligt. Det är första gången på länge som jag är borta och det är inget man vill fortsätta att vara. Men det är lite intressant att se spelet från en annan synvinkel. Det är säkert nyttigt det också.

Janmark har lirat mycket det senaste halvåret. Det har varit landslagsspel blandat med SHL-matcher. Men han känner sig absolut inte sliten.
– Det är kul att spela matcher. Det är ju därför man tränar.

Under lördagen kommer Frölunda till besök på Hovet. Forwarden tror att det kommer bli en bra och tempostark match. Nyckeln ligger i att göra tre starka perioder.
– Det är ett ungt lag som är väldigt skridskostarkt. Det ska bli en härlig utmaning. Spelar vi bara som vi gjort på slutet men över hela 60 minuter så har vi väldigt bra chans att ta tre poäng.

Det är inte bara Janmark som kommer tillbaka till den viktiga matchen, utan även den poängstarke backen Jonas Liwing väntas gör comeback efter ett mindre uppehåll. Däremot spelar inte Björn Melin och Fredrik Carlsson.