Efterlängtad fullpott
Publicerad: 2020-01-22
Herr
Det var en välbehövd och välförtjänt trepoängare som säkrades i Karlskrona i en match som följde samma tajta spår som tidigare möten.

Ett AIK som äntligen börjat se ljuset i tunneln efter många skador på en lång lista som först nu börjat minska, mot ett Karlskrona i mitten av tabellen med två förluster i ryggen.

Matchen i NKT Arena hann knappt börja fören ledningen var ett faktum när Johan Porsberger hittade nät, snabbt agerat efter en passning från Oscar Nord, endast en minut in i den första perioden. I slutminuterna fick AIK chans i powerplay men lyckades inte utöka sin ledning. Men mer hockey skulle det spelas och likt lagens två tidigare möten var det en jämn match vi fick se.

Trots en fortsatt jämn andra period, och ett jätteläge för John Henrion var det Karlskrona som fick kvittera i sitt tredje powerplay. Då hemmalaget tog vara på en retur från Mika Järvinen med 7 minuter kvar att spela.

Den sista perioden fortsatte i samma takt och stod och vägde mellan hemmalaget och gästande AIK. Men när AIK fick spela sitt andra powerplay för matchen klev den förre Karlskronaspelaren Hugo Leufvenius fram och styrde in en puck från John Henrions klubba. Med 8 minuter kvar av matchen fick AIK därmed in en 1-2 ledning, detta efter att domarna valt att ringa på målet för en misstänkt sparkrörelse.

Med endast en minut kvar tilldelas AIK en utvisning, Karlskrona plockar ut målvakten och pressar på för att jämna ut siffrorna. AIK försvaret med Mika Järvinen i grunden höll dock hemmalaget borta och när sekunderna var räknade kunde AIK äntligen få fira en seger och tre poäng igen.

Nästa chans för laget att säkra tre poäng är nu på fredag då Västerås IK gästar Hovet. Nedsläpp klockan 19:00, biljetter hittar du här ››