AIK satsar på IF

23 mars 2020 12:10

AIK Hockey är medvetna om att framtiden inleds på Ritorp. Klubben väljer därför att satsa ytterligare på ungdomsverksamheten genom att rekrytera Marcel Wirth som ungdomsansvarig och Robert Döme som U16-tränare och utvecklingsansvarig.


Med Marcel Wirth och Robert Döme i organisationen ska AIK Hockey ta ytterligare kliv på ungdomssidan.

– Detta betyder att klubben lägger mer resurser och satsar därmed mer på vår redan duktiga ungdomsverksamhet. Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss dessa två kvalificerade och rutinerade personer som kliver in och ska styra ungdomsverksamheten, berättar Anders Gozzi.

Robert Döme, som bland annat är involverad i Slovakiens junior- och ungdomslandslag, blir ny U16-tränare samt utvecklingsansvarig. Vilket innebär att han är ansvarig över alla ungdomslag när det kommer till de sportsliga resultaten.

Marcel Wirths arbete som ungdomsansvarig blir att sköta det administrativa, hålla kontakten med kommun, Stockholms Ishockeyförbund, föräldrar, ansvarig för istider m.m. Både Robert och Marcel kommer även ingå i sportrådet.

Duon har jobbat tillsammans i fyra år och är båda inspirerade över deras nya tjänst.

– Jag ser fram emot jobbet. AIK är en stor klubb med en framgångsrik historia. Det kommer bli en kul utmaning att hjälpa spelarna att utvecklas, säger Robert Döme som kommer figurera mycket på isen:

– Mycket av min arbetstid kommer att gå ut på att utveckla spelarnas färdigheter i allt från klubbteknik, skridskoåkning till skytte.

Marcel Wirth delar uppfattningen av det hedersamma uppdrag som följer av att jobba för AIK.

– Under min tid i Österåker har jag haft liknande roller och jag kände när AIK hörde av sig kändes det rätt. Min uppgift som ungdomsansvarig blir viktig i form av att utbilda alla spelare och lyfta samtliga mot sin potential. Det vill jag göra genom att alla har roligt på Ritorp, har man roligt på vägen får man framgångsrika lag, säger Marcel Wirth.