Två nya år för Sabina i AIK: ”Aldrig någon tvekan”

1 april 2020 09:38
Dam

Målvakten Sabina Eriksson stannar i AIK de två kommande säsongerna: – Jag har aldrig varit med om ett så härligt gäng, säger hon.


Sabina kom till AIK inför fjolåret och det var en säsong fylld av känslor.

– Att ta sig tillbaka från en skada har sina upp och nergångar. Mitt absolut bästa minne är min debutmatch efter att jag missat de tio första omgångarna pga skadan. I debutmatchen mot Linköping fick jag även hålla nollan, vilket var en obeskrivlig känsla.

Strax efter debuten väntade chansen även i Damkronorna under landslagslägret i Falun.

– Det betydde oerhört mycket för mig och var ett kvitto på att aldrig ge upp sina drömmar oavsett vilka motgångar man stöter på längs vägen.

Redan kring jul höll parterna de första samtalen om en förlängning och det var aldrig några tveksamheter att förlänga sin vistelse i Stockholm och AIK.

– Jag har trivts otroligt bra här. Jag fick ett varmt välkomnande av laget när jag anlände förra säsongen och har aldrig varit med om ett så härligt gäng, säger Sabina och hyllar samtidigt teamet runt laget:

– Vår tränare Jared gör ett jättebra jobb. Han har stort förtroende för mig som målvakt och är den bästa tränaren jag haft i min karriär. Vi har även ligans två bästa materialare som varje dag ger oss de bästa förutsättningarna att lyckas. Jag kan också, utan tvekan säga att vi i AIK har ligans bästa målvaktstränare Robin Blidstrand. Om man lägger ihop allt detta så var det aldrig någon tvekan för mig varför jag valde att förlänga med AIK.

Laget åkte snöpligt ut i kvartsfinalen efter en förlängningsdramatik mot Djurgården som saknar motstycke. Men det dröjde inte länge förrän Sabina började blicka framåt mot kommande säsong för att bli ännu bättre.

– Både som lag och individuell spelare kan saker alltid bli bättre. För min egen del ser jag fram emot en tuff och lärorik sommarträning där jag från start kan gå stenhårt och skapa mig själv de bästa förutsättningarna för att ta mig mot mina mål. Att från start kunna starta upp med laget utan en skada som stör kommer bli betydelsefullt för mig både fysiskt och psykiskt, säger Sabina.

Och förväntningarna är tydliga.

– Drömmen är att ta ett SM-guld med AIK. Jag hoppas kunna bidra till målet genom att sprida en trygghet till laget på isen, hitta tillbaka till mitt spel och den målvakt som jag vet att jag kan vara.