En poäng efter mäktig upphämtning
Publicerad: 2019-12-02
herr
Det bjöds på målkalas och en mäktig upphämtning av AIK. Dessvärre räckte det enbart till en poäng i hemmamötet med Karlskrona.

Två misstag - ett i början och ett i slutet av den första perioden gav Karlskrona två mål mot AIK:s et. Vilket gav gästerna ett övertag i en jämn förstaperiod där båda lagen ville framåt och sköt 25 skott tillsammans.

Två tuffa bakslag som blev än värre i den andra perioden då Karlskrona gick upp till en tremålsledning. Något som fick Bobo Simensen att ersätta Mika Järvinen med August Hedlund i målet. En aktion enbart för att väcka laget då Mika inte kunde lastas för underläget.

Och minuterna efter var matchbilden vänd. Robin Jacobsson hittade nät för första gången den här säsongen och efter att Johan Porsberger ställt in sitt sikte hade AIK kontakt. När sedan Jacobson för andra gången den här kvällen hittade rätt under en fyraminutersperiod var laget ikapp. Hemmalaget släppte därefter inte sitt momentum och sekunderna innan periodvilan var Kim Tallberg även ytterst nära att sätta ledningspucken men Marcus Hellgren fick upp sin stöt i sista sekunden.

Att just komma tillbaka från ett tremålsunderläge mot Karlskrona har hänt tidigare. Förra säsongen lyckades AIK under ett oktobermöte komma tillbaka till 3–3 i en match som till slut avgjordes på straffar. Till Karlskronas favör.

I början av den tredje perioden avtog AIK:s frenesi. Mycket på grund av att Karlskrona tidigt fick chansen i fem mot fyra, som dock blev resultatlös. Men gästerna var dock nära ledningsmål men då var August Hedlunds plockhandske i vägen. Istället kunde John Henrion fullborda AIK:s vändning och många hemmasupportrar trodde nog då att man skulle gå hem med alla tre poäng. Men efter målet gav man bort initiativet och lade sig på försvar - en taktik som skulle straffa sig. Karlskrona kunde kvittera och i efterföljande förlängning tog man tillvara på slarv och gjorde 6–5, och därmed åkte man hem med bonuspoängen.

Nästa match för AIK är på onsdag då man beger sig till Västerås.