Över 243.000 kronor samlade vi in till Barncancerfonden

9 maj 2018 09:30
NYHET

Tillsammans med er supportrar lyckades AIK Hockey under säsongen 17/18 samla in över 243.000 kronor till Barncancerfonden. En check som under tisdagen lämnades över till föreningen. – Barncancerfonden vill ge ett varmt tack till AIK Hockey för deras fantastiska engagemang i att samla in pengar till den livsviktiga barncancerforskningen, säger föreningens projektledare för idrottsevent, Eleanor Rendahl.


Under säsongen har AIK Hockey haft flera aktiviteter med Barncancerfonden. Flera spelare i både herr- och damlaget har fått en "AIK-kompis", klubben arrangerade även Barncancerfondens match samt besökte under säsongen Nya Karolinska för att hälsa på cancerdrabbade barn.

Under säsongen kunde även ni supportrar lämna valfritt bidrag och tillsammans har vi lyckats samla in 243.059 kronor som klubben under tisdagen kunde lämna över.

– Vi är väldigt glada och stolta över vårt samarbete med Barncancerfonden. I mars lämnade vi över en check på 77.165 kr till den lokala föreningen Barncancerfonden Stockholm Gotland för att stötta deras arbete i vardagen och i veckan var det dags att lämna checken till "stora" Barncancerfonden, säger Katties Brunberg, ansvarig för AIK Hockeys CSR-arbete.

Eleanor Rendahl på Barncancerfonden vill rikta ett stort tack till AIK Hockey för klubbens engagemang.

– Barncancerfonden vill ge ett varmt tack till AIK Hockey för deras fantastiska engagemang i att samla in pengar till den livsviktiga barncancerforskningen. Samarbetet med AIK Hockey är verkligen ett föredöme, det bygger både på att samla in pengar men även på att ge stöd till drabbade barn och deras familjer genom klubbens initiativ "AIK-kompis". 

Totalt har vi - tillsammans - samlat in 320.000 kronor under säsongen 17/18 till Barncancerfonden. AIK Hockey vill därmed rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till. Ni är med och gör skillnad!