J20 vinnare i första matchen i SM-slutspelet
Publicerad: 2019-03-21
junior
SM-slutspelet är igång för juniorerna, och J20 inledde igår med att ta en första vinst hemma mot Leksand.

Efter ynka tre minuter hade hemmalaget gjort 2-0 och satt tonen i matchen som man till slut vann med 4-3 efter periodsiffrorna (2-1, 1-0, 1-2).

Huvudtränare Jussi Salo tycker, utöver att det var riktigt kul med vinst, att det var en stark insats från laget som var påkopplade från nedsläpp. Han trycker även på vikten av att ta första vinsten.

  • Det är jätteviktigt, speciellt när vi inte har hemmafördel, säger han.

Uppladdningen inför slutspelet har gått i en positiv anda. Laget har tränat dubbla pass, gått igenom detaljer och haft noggranna videoanalyser av både Leksands- och deras eget spel. Deras styrka? Att de jobbar som ett lag, spelar för varandra och ger allt.

  • Vi har byggt spelet, stämningen, allt, runt det vi gör bra. Fokuserar vi på det vi inte gör bra kan det få en negativ effekt, så vi går igenom det positiva, berättar Salo.

Imorgon är det dags igen för J20 då man beger sig upp till Leksand. Huvudtränaren misstänker att det blir en jämn och tät match från båda håll.

  • Leksand är starka, det får man inte glömma. Så det kommer bli tätt, och små marginaler kommer att avgöra i slutändan, avslutar han.

2019-03-22 kl. 19:00 | Leksands IF - AIK | Tegera Arena

Emma Carlsson AIK Ishockey