Tung strafförlust borta mot Hästen

3 november 2019 17:35
herr

Trots ledning två gånger om blev det endast en poäng när bortamatchen mot Vita Hästen summerades.


Spelet i numerärt överläge har inte varit en munter läsning för AIK den här säsongen. Men i bortamatchen mot Vita Hästen tog AIK en tidig ledning med just en man mer på isen. John Henrion hittade sin forwardskollega med en passningen diagonalt över anfallszon. Porsberger avlossade ett dragskott från slottet och via en Hästen-spelare ändrade skottet riktning och gick i en båge över Viktor Kokman och in i mål.

Utvisningarna duggade tätt och det var ofta AIK som fick sätta sig på botbänken. Trots det var gästerna nära att dryga ut sin ledning när laget blev tilldömt ett straffslag men Viktor Kokman räddade John Henrions avslut. Jusst straffar skulle visa sig vara Kokmans gren den här dagen.

Hemmalaget hade bra fart på sina skridskor och var framför allt i den andra perioden nära flera gånger om att hitta nät bakom en storspelande Johannes Jönsson. Som till slut fick ge vika för Hästen som kvitterade i ett av sina powerplaylägen.

Som en följd av de många utvisningar hade AIK svårt att etablera ett strukturerat anfallsspel. Laget stack dock upp periodvis och i ett av dessa anfall lyckades Cody Bradely åter sätta AIK i förarsätet. I en spelsekvens som hade det mesta hamnade pucken till slut vid Bradelys klubba och han satte med ett snabbt handledsskott ledningspucken.

Men drygt en minut in på den tredje perioden var det åter likaläge efter att hemmalaget dragit fördel av ett numerärt överläge. Hästen inledde därefter en jakt på ett segermål och i slutskedet var det svettigt i AIK-zonen men det föll inga fler mål under ordinarie tid utan matchen fick, efter en mållös förlängning, avgöras på straffar.

Väl där räddade Viktor Kokman samtliga tre AIK-straffar samtidigt som Hästen överlistade Johannes Jönsson en gång. Vilket resulterade i att Vita Hästen tog bonuspoängen.

Nästa match för AIK är först den 11 november, borta mot Karlskoga.