Stekhete Lindholm bakom ny AIK-seger
Publicerad: 2018-11-21
Herr
AIK studsade tillbaka efter förlusten mot Västerås genom att besegra Tingsryd på bortaplan. Segern grundlades tack vare fint målvaktsspel av Erik Källgren och två mål av Max Lindholm.

AIK hade tagit sig till Småland och Tingsryd för match under onsdagskvällen. Gästerna inledde piggt men efter att lagen fått varsin chans i numerärt överläge uppstod det ett ställningskrig där båda lagen försökte ta kontroll genom olika taktiker.

Gästande AIK satte en hög forecheck och hade de flesta långa och kontrollerande anfallen i matchen. Något som hemmalaget dock inte verkade ha några större problem med. Tingsryd var snabba i sina spelvändningar och kunde ofta sätta en medspelare snabbt i spel efter vunnen duell i egen zon.

Det skulle visa sig under kvällen att den spelförande modellen var den mest vägvinnande. Fredrik Karlström, som gjorde sin första match i söndags efter att ha blivit inlånad till klubben från Linköping, var ikväll mer varm i kläderna och kunde i slutet av den första perioden ge AIK ledningen via en styrning.

Just styrning skulle vara melodin ikväll för AIK. De inledande minuterna av den andra perioden var händelserika. Max Lindholm höll sin fina målform vid liv genom att ha styrt in 2–0 på Mathias Fram skott. Tex Williamsson kunde inte göra mycket mer än att plocka ut pucken ur nätmaskorna.

Minuterna senare träffade Max stolpen och Tex Williamsson fick kort efteråt bryta matchen. In kom istället Andreas Ljunggren som även han skulle få ta del av Lindholms målfarlighet senare i matchen.

Hemmalaget blev allt mer desperata och Filip Ahl delade ut en ful tackling men fick en tuff smäll tillbaka i form av matchstraff. Max Lindholm fick därmed chansen att i powerplay sikta in sig ytterligare - en möjlighet att tog. I uppställd position på offensiv blå vek han in på egen hand och pricksköt 3–0.

Matchen fick dock viss spänning i slutskedet efter att Daniel Öhrn fått in en reducering. Tråkigt för Erik Källgren som gjorde en fin insats och var värd att hålla nollan.

Slutresultatet skrevs till 3–1 och AIK vänder hem till Hovet med tre poäng och ny match redan nu på fredag.

50% rabatt på ordinarie biljetter till Björklöven fram till 23:59 imorgon ikväll

På fredag är det ny match på Hovet som väntar. Björklöven kommer på besök och fram till imorgon kväll klockan 23:59 kan du köpa ordinarie biljetter till 50% rabatt.