Powerplay och het Järvinen bakom seger
Publicerad: 2019-12-11
Herr
AIK tog tre välbehövliga poäng när man besegrade Kristianstad med 2–0 efter två mål i powerplay och en het Mika Järvinen som höll nollan.

Henrik Rommel var den som öppnade målskyttet för kvällen när AIK utnytjtade sitt numerära överläge på isen. Forwardens andra raka mål i den spelformen på lika många matcher efter sin comeback i laget efter sjukdom.

Annars var det gästerna som var det lag som skapade flest chanser och stod för det mesta av puckinnehavet. Mika Järvinen i hemmakassen testades flitigt men höll tätt. Men Kristianstads övertag gjorde att Bobo Simensen var tvungen att ta en tidig timeout i den andra perioden. Något som tycktes väcka laget.

Hemmalaget spelade upp sig och kunde utöka sin ledning till 2–0, återigen i powerplay, efter att Oscar Nord styrt in pucken mellan benen på Antti Lehtonen.

I den tredje perioden pressade Kristianstad för en tidig reducering men kom bara nära. Gästerna hade både öppet mål och rena lägen i slottet men kvällens hjälte var målvakten Mika Järvinen som fick hålla sin första nolla i AIK.

Matchen slutade 2–0 och nästa match är måndag 16 december då Vita Hästen kommer på besök. Biljetter till matchen köper du här ››