Viktig vinst bärgad
Publicerad: 2022-01-22
herr
Efter gårdagens tunga förlust tog AIK idag en mentalt och poängmässigt viktig seger när man mötte Västervik på lördagkvällen.

Gårdagen glömd och en ny chans till poäng idag när AIK ställde upp för match i Plivit Arena med Västervik som motståndare. Till skillnad mot de två tidigare matcherna skulle kvällens match bli en målsnål sådan.

Första perioden var godkänd från vitklädda AIK men det var i andra perioden som man började att markera hur man ville ha denna match. Man kunde hålla Västervik på utsidan och lät de inte komma in i värmen. Med lite hjälp i form av en studs fick Fredric Weigel noteras för kvällens första mål som kom i powerplay med några minuter spelade.

Och visst fanns det fler chanser än så, men 0-2 målet skulle dröja ända till slutminuterna av tredje perioden. Oskar Magnusson tog pucken upp i offensiv zon i ett boxplay och kunde utöka ledningen, även denna gång vallades pucken via en Västervikspelare. Vallning eller ej, 0-2 ledningen var ett faktum med endast 02.48 kvar av matchen.

Med några sekunder kvar av AIK:s utvisning tog Västervik ut målvakten och de kunde inleda sitt presspel i sex mot fyra. Men just när AIK blivit fulltaliga reducerade hemmalaget och fick vittring. Västervik tog en timeout och fortsatte därefter att spela utan målvakt, och med sex utespelare. AIK höll sig framför den som alltid storspelande Khomchenko och kunde hålla Västervik borta. Istället var det Max Lindholm som snodde åt sig pucken och stängde matchen när han gjorde 1-3 i öppen kasse.

Med tre viktiga poäng, och en mentalt viktig seger beger sig laget nu hemåt Stockholm för att ladda om till kommande veckas matcher där Vita Hästen, Tingsryd och Troja-Ljungby står för motståndet.

Vi påminner om att säsongskortsinnehavare och partners kan boka sina biljetter till kommande hemmamatch mot Vita Hästen, onsdag 26/1, tills imorgon söndag kl. 12.00. Klockan 13.00 öppnar därefter den allmänna försäljningen av biljetterna.