Lyckad säsongsavslutning för AIK-kompisarna

25 april 2018 16:30
AIK-Kompis

Under måndagskvällen träffades AIK-kompisarna Joakim och Matthias, Christian och Hugo samt Filip och Micas i AIK Hockeys omklädningsrum på Hovet för en spelkväll. En kväll som fylldes med mycket skratt mellan unga och äldre AIK:are.


Samarbetet mellan AIK Hockey och Barncancerfonden Stockholm Gotland innebär bland annat att barnen får lära känna hockeyspelarna i klubben på ett mer personligt plan under säsongen. Ett samarbete som visat sig vara väldigt uppskattat, både bland barnen och deras familjer samt AIK-spelarna. Under måndagskvällen hölls en avslutning för säsongen där spelarna och barnen hade en spelkväll tillsammans i AIK Hockeys omklädningsrum på Hovet. Det bjöds även på dricka och snacks i form av chips, popcorn och ostbågar. Något som försvann i rask takt alltjämt kvällen fortsatte.

Det var aningen spända men även förväntansfulla ögon som lyste upp när tv:n sattes igång. De yngre barnen tog snabbt kontroll över spelet medan Christian, Filip och Joakim verkade aningen nervösa och försökte sänka förväntningarna på sig själva med den ena bortförklaringen efter den andra. När spelet sattes igång var det dock tydligt att samtliga deltagare visste vad de gjorde. Det var tydligt att kemin fanns bland spelarna redan vid nedsläpp och det bjöds på flera fina kombinationer.

Trots flera jämna matcher var kvällen tvungen att utse en vinnare. Duon som visade sig vara vassast i NHL 18 var Joakim och Matthias som tog hem första pris.

Efter tävlingen avnjöt kompisarna goda hamburgare tillsammans. En fin avslutning på säsongen och trots att det var säsongsavslutning kommer AIK-kompisarna att fortsätta hålla kontakten fram till att pucken släpps nästa gång.