Omstart av SDHL ikväll när Leksand kommer på besök

3 januari 2020 12:01
dam

Ikväll tar AIK emot Leksand när SDHL startar om efter julledigheten. Lagets huvudtränare Jared Cipparone ser fram emot att äntligen få spela matcher igen. – Det är en viktig match och en viktig helg som väntar oss.


AIK ligger i skrivande stund på en femteplats i SDHL. Laget har tränat på bra under uppehållet fram till kvällens match då sjundeplacerade Leksand kommer på besök.

– Laget samlades den 28 december och vi har haft olika teman som vi fokuserat på. Mycket har handlat om spelet i defensiv zon men även spelet i neutral zon för att påminna om hur vi ska spela.

Kvällens motståndare - Leksand - ser Jared Cipparone som en härlig utmaning.

– Det är en viktig match och en viktig helg som väntar oss. Vi spelar mot Leksand ikväll och Brynäs imorgon så det vore skönt med en bra start. Leksand har spelat upp sig på sistone och är ett hårt jobbande lag. Vi måste dra fördel av att vi spelar på hemmaplan och komma ut starkt och diktera villkoren.

– Förra matchen mot Leksand fick de alldeles för många kontringar på oss och det är något vi ska förhindra ikväll. Vi kommer ligga tätt och inte tillåta dem att få upp deras fart. Men vi ska framför allt fokusera på vårt spel, berättar Jared Cipparone.

Med 13 matcher kvar innan slutspelet ligger AIK på en femteplats, 12 poäng efter Luleå på en fjärdeplats.

– Vi har självklart som mål att hamna så högt upp som möjligt. Vi möter de lag som ligger runt om oss i tabellen och vinner vi dem tror jag vi har en stor chans att klättra ytterligare. Men oavsett var vi hamnar kommer vi få möta ett bra lag då ligan är så tight men det är inget vi fokuserar på nu utan vi tar en match i taget.