Fint jubileumsfirande när damerna fyllde 20 år

14 januari 2018 07:37

Under lördagen spelade AIK Hockeys damer - en av svensk ishockeys mest framgångsrika damlag - mot Brynäs på Ritorp. I samband med matchen firade även damlaget 20 år.


Det var ett späckat schema som åskådarna på Ritorp fick ta del av under lördagen. Det hade dukats fram diverse förfriskningar, musik, intervjuer och en stor AIK-tårta. För den som är intresserad av historia var AIK Hockeys tidslinje en stor hit som visade damlagets historia - från starten 1998, till de fyra SM-guld och även titlarna från IIHF European Women Champions Cup fram till dagens lag.

Även Gnagis hade hittat till Ritorp för firandet.

Inför matchen intervjuades laget från 1998 i VIP:en - AIK Hockeys första damlag - spelarna fick även presenteras ute på isen innan nedsläpp.

I den andra periodpausen uppträdde trollkarlen Dozzie.

Själva matchen startade dock inte lika roligt. Gästerna gick upp till en tvåmålsledning i den första perioden och kunde i mittenakten utöka sin ledning, i en andraperiod som Brynäs styrde och ställde.

I den tredje perioden lyfte AIK spelet och reducerade två gånger om genom nyblivne OS-spelaren Emmy Alasalmi men närmare än så kom inte AIK.

Nästa hemmamatch spelas redan idag - mot Leksand - med nedsläpp klockan 13.00.