Lagkaptenen förlänger med AIK Hockey
Publicerad: 2018-05-25
DAM
Sabina Küller, lagkapten i AIK Hockey damlag, förlänger sitt kontrakt med klubben: Det är klubben i mitt hjärta, säger hon efter att ha signerat kontraktet.

Tre världsmästerskap och ett OS med Damkronorna samt nio säsonger i AIK:s verksamhet gör att hon, trots sin ringa ålder på 23 år, är en av de mest rutinerade spelarna i laget. Nu väntar även en tionde raka säsong för lagkaptenen Sabina Küller.

– Det känns otroligt roligt, det ska mycket till innan man ens funderar på att göra något annat än spela ishockey i AIK, kommenterar Sabina och menar på att det var flera anledningar till att hon valde att stanna i klubben:

– Dels är det för den egna utvecklingen, att jag ska kunna verka i en miljö och i ett lag och ledarstab som kan göra att jag utvecklas som individ och spelare, tillsammans med laget. En annan viktig anledning var ledarstaben som jag känner är väldigt bra. Jag vet att jag kommer att kunna få ut mycket tack vare dem, precis som de andra spelarna i laget.

Utöver viljan att ständigt utvecklas faller även ett stort ansvar på Sabina som ledare i gruppen då hon bär ett C på bröstet.

– Det är en ära att vara lagkapten i AIK Hockey. Man gör det man kan för att visa vägen för de yngre spelarna genom att göra jobbet själv. Så länge jag gör allt jag kan, då kan jag ställa samma krav på resten av mina lagkamrater.

Att vara ledare innebär dock inte bara att visa framfötterna på isen utan även se till att alla får utrymme.

– På isen kan du visa vägen och försöka leda alla åt rätt håll men det är minst lika viktigt att fortsätta i den rollen utanför isen. Jag tror på att en bra lagkamrat ser alla och hör alla. Dessutom är vi tre som hjälper till, jag har två assisterande kaptener som jag tar mycket hjälp av. Vi ses som en trio som drar med oss de andra och visar vägen.

Tränaren Jared Cipparone är glad att klubben kunde förlänga med sin lagkapten. Duon återförenas efter deras tid i landslaget.

– Jag fick chansen att träna henne förra året och var mycket imponerad av henne. Sabina kommer vara en viktig del av vårt lag, hon är bland annat en ypperlig pjäs att ha i special teams. Det är en ödmjuk tjej som har förbättrats varje år och vi förväntar oss att hon ska vara en ledande aktör i AIK kommande säsong.

Sabina kommer från en lyckad fjolårssäsong som innefattade bland annat OS-spel. Men som vanligt hos spelare som skiktar mot toppen finns det alltid saker de vill förbättra.

– Kommande säsong ska jag koncentrerar mig på min skridskoåkning. Med bra fart på rören får man mycket på köpet, man kan ta sig ur det mesta med bra skridskoåkning, säger hon och kan knappt bärga sig till kommande säsong:

– Vi har väldigt kul ihop som lag - att få in Jared är bara positivt och många tjejer är väldigt taggade och revanschsugna. Det känns redan nu som vi har kommit en bra bit på vägen, det är bra harmoni i laget, nu ska vi bara bygga vidare på detta.

AIK AIK Ishockey