Säsongens första förlust mot Tingsyrd
Publicerad: 2019-02-13
Herr
Trots ett kraftigt spelövertag förlorade AIK bortamötet med Tingsryd.

Gästande AIK inledde matchen rappt och spelet förlades i Tingsryds zon. Hemmalaget fick dock en biljett in i matchen tack vare ett powerplay-spel, som laget tog tillvara på. Efter ledningsmålet genom Filip Ahl jämnade Tingsryd ut spelet. Spelet framför hemmalagets målvakt, Tex Williamsson, tightades till och AIK ställdes mot en mur av gröna spelare.

Det var dock inte AIK:s period. Filip Ahl skulle utöka lagets ledning i slutsekunderna, även det i powerplay.

När det väl var spel fem mot fem var AIK klart bättre och man kunde reducera tidigt i den andra perioden. Jesper Frödén styrde in reduceringen på Johan Larsson skott från blå. Gästerna skapade därefter flera chanser som mycket väl hade kunnat resultera i en kvittering.

Kvitteringen kom också i slutminuterna av perioden. Jesper Frödén blev matchens andra tvåmålskytt när han rakade in kvitteringen, välförtjänt. 27–14 i skott till AIK efter två perioder talade sitt tydliga språk men det var fortsatt jämnt i resultattavlan.

Gästerna var även det lag som låg på för 3–2. Därför kom hemmalagets ledningsmål som en blixt från klar himmel. Max Novak frispelades, lurade Erik Källgren åt fel håll och satte pucken i nättaket. Surt för AIK som kontrollerat stora delar av matchen och hade de flesta chanserna. Trots en forcering i slutminuterna lyckades inte laget få med sig poäng till Stockholm.

Övriga resultat gick dock de svartgulas väg och man är fortsatt serieldare.

Nästa match är nu på fredag då Leksand kommer på besök.