En poäng efter straffar mot Leksand
Publicerad: 2018-10-07
Herr
Trots en väl genomförd match så blev det bara en poäng hemma på Hovet då Leksand knep extrapoängen efter straffläggning.

Det bjöds på en underhållande tillställning när Leksand gästade Hovet på söndagseftermiddagen. En härlig inramning med mycket publik på plats som fick se bevittna en mållös första period där AIK visade upp ett stabilt försvarsspel perioden igenom där man effektivt lyckades avvärja Leksands anfallsförsök. Det skapades även några chanser framåt från hemmalagets del, främst i numerärt överläge, men utan att lyckas förvalta möjligheterna.

I den andra perioden utökade AIK speldominansen och tryckte gång på gång ner Leksand i offensiv zon. Spelövertaget skulle också ge utdelning när drygt halva peridoden var spelad. Med en otroligt fin passning signerat Gary Nunn så friställdes Sam Marklund som sedan var iskall i avslutningen.

Leksand lyckades vaska fram några farligheter men Johannes Jönsson var tryggheten själv i AIK-kassen och höll tätt.

Den tredje perioden blev ganska avvaktande med mycket kamp i mittzonen. Leksand ökade sitt tryck och jobbade sig in i matchen. Efter lite drygt halva perioden kvitterade Dalmasarna till 1-1 efter en retur. Därefter återtog AIK kommandot men ställningen 1-1 stod sig ordinarie speltiden ut.

Förlängningen slutade mållös och matchen fick avgöras på straffar där Leksand var det enda laget som lyckades göra mål. I det stora hela en stabil insats av Gnaget men ett bittert avslut på en annars härlig hockeykamp.

Nästa hemmamatch är nu på onsdag den 10/10 klockan 19.00 då vi tar emot Pantern. Stötta laget på plats - boka din biljett här: