Max Lindholm premiärmålskytt när AIK besegrade Örebro

10 augusti 2017 21:45

Publiken i Pinbackshallen behövde inte vänta länge förrän första svartgula målet säsongen 17/18 var ett faktum. Max Lindholm fann en lucka i Örebros zon och avancerade in i slottet och drog till med ett handledsskott som letade sig in bland nätmaskorna.


Det var en typisk träningsmatch, med en del slarv från båda lagen, men även ett fåtal stunder som andades hög kvalité. AIK visade stundtals även upp ett fint omställningsspel och kunde gång på gång spela sig förbi Örebros press.

Linus Lundin var den som vaktade AIK:s kasse och han fick en bra start på matchen med ett par fina ingripande. Bland annat en frilägesräddning samt en fin förflyttning där han stängde ytan med ena benskyddet.

I den andra perioden fick Gnagets burväktare dock ge vika efter att Örebro utnyttjat ett svartgult pucktapp och ställt om.
AIK fortsatte att visa upp fint spel och växte ytterligare. Victor Ekarv och Jens Jakobs drog ner applåder när de lyckades sätta AIK i förarsätet med två snabba mål i mittenakten. De svartgula spelarna var ofta och hotade framför Örebros mål, vilket var nära att resultera i fler mål.
Det fina spelet avtog dock mot slutet och Örebro tilläts flytta upp positionerna och även få in en reduceringspuck.

Trots att differensen endast var ett mål blev det aldrig särskilt oroligt i Gnagets zon. AIK spelade kontrollerat och säkert i slutskedet av matchen. Fjolårets målkung - Anton Holm . kunde presentera sig ordentligt när han i slutminuterna fastställede slutresultatet till 4–2 efter att ha prickskjutit in pucken i mål.

Nästa match är den 18 augusti, borta mot Södertälje SK i Scaniarinken.