Modo avgjorde i andra perioden
Publicerad: 2011-11-19

AIK förlorade sexpoängsmatchen mot Modo på Hovet med 2-4. Ett piggt bortalag avgjorde matchen med två mål i andra perioden. AIK:arna kunde trots en stark forcering i tredje perioden i kvittera försprånget. AIK:s mål gjordes av Kent McDonell och Dick Tärnström.

Mycket talade för AIK i dagens match mot MODO. Derbyvinsten i början av veckan låg i allas baktankar och MODO, som inte vunnit på bortais på sex omgångar, verkade som ett enkelt motstånd.

AIK drog på sig en tidig utvisning i början av matchen. Oscar Steen fick sitta i utvisningsbåset i två minuter för interference. När AIK precis blivit fulltaliga tog MODO ledningen. Det var rörigt framför AIK:s målbur när Fredric Andersson petade in matchens första mål mellan benskydden på Viktor Fasth.

MODO gjorde ett bra defensivt jobb och AIK hade det svårt att få några vassa avslut på mål. Efter 12:45 åkte Rob Schremp ut efter att ha hakat Johannes Salmonsson i anfallszon. Det tog endast 31 sekunder i powerplay innan kvitteringsmålet kom. Dick Tärnström sköt från backposition och pucken gick via en försvarare förbi en skymd Mikael Tellqvist i MODO-målet.

I andra perioden gjorde MODO ett tidigt mål i spel fem mot tre. Patric Blomdahl och Johannes Salmonsson satt i utvisningsbåset när målet gjordes. AIK försökte få till offensiven, men lyckades inte då MODO fortsatte att spela ett bra försvarsspel. När matchuret passerat fem minuter slarvade Tellqvist bakom målet och Richard Gynge lyckades få fram pucken framför mål, dock hann ingen AIK-spelare få tag i pucken innan domaren blåste av.

Efter 6:08 åkte Steen ut för interference i en ytterst konstig händelse. Publiken, som inte alls höll med domaren, visade sitt missnöje med höga busvislingar. Tre minuter senare ökade MODO ledningen genom Joonas Lehtivuori. 1-3 på resultattavlan och uppförsbacken kändes brant. Knappt två minuter efter MODO:s mål fick Oscar Steen återigen sätta sig i utvisningsbåset, denna gång för slashing. Då var det inte bara publiken som röt till åt domaren utan även AIK-keepern. Med all rätt.

AIK fick i slutet av perioden spela två minuter i powerplay, men det kändes blekt. När spelarna klev av för periodvila var det inte många som var nöjda med hur det hela sett ut i mittakten.

Tredje perioden kändes bättre från AIK:s sida. Kent McDonell reducerade efter åtta minuter till 2-3 efter en klockren pass från Johannes Salmonsson. Efter målet fick hemmalaget en nytändning.Tempot ökade markant och bägge lagen fick åka mycket skridskor. AIK satte rejäl press på MODO som började slarva allt mer i försvaret.

Tobias Viklund var ytterst nära på att kvittera strax innan matchens sista powerbreak, men pucken tog i insidan av stolpen. Med mindre än två minuter kvar av matchen tog Roger Melin time out och valde att spela med en mer utespelare.

MODO lyckades få tag i pucken efter bara åtta sekunder och Morten Madsen sköt in den i öppen kasse. Reslutatet 2-4 stod sig matchen ut, trots AIK:s ivriga försök på reducering.