Nedsläpp: "Gå ut och våga vinna"

8 mars 2016 15:39

2–2 i matcher. 7–7 i målskillnad. AIK och Tingsryd har följts åt under finalserien, men nu ska lagen skiljas åt. Vinnaren i onsdagens avgörande match på Hovet är klar för SHL-kval mot Karlskrona.


Det hjälpte inte att AIK reste sig och kvitterade efter mardrömsöppningen i måndags. Sex minuter in i den andra perioden återtog Tingsryd ledningen genom Markus Persson och hans 3–2-mål kom att bli det sista för kvällen.
– Vi kom tillbaka efter den dåliga starten, men sedan kändes vi lite avslagna igen i början av den perioden. Totalt sett hade vi väl kunnat vinna matchen med tanke på att vi hade någon puck på mållinjen och en annan i ribban, men det kan inte alltid gå vår väg, säger backen Simon Fredriksson.

Tingsrydssegern tvingade alltså fram en femte och avgörande match här på Hovet på onsdag och Fredriksson hoppas förstås att hemmafavörstrenden ska hålla i sig. Hittills har inget av lagen lyckats vinna på bortaplan.
– Jag tycker att vi är ett ännu bättre lag här hemma på Hovet. Vi är mer självsäkra och kaxiga, spelar lite enklare och rakare och tar för oss på ett annat sätt framför motståndarnas mål, säger Fredriksson som avslutar med att betona vikten av mod i onsdagens match.
– Vi får inte bli skärrade av stundens allvar. Det är fakta att vi är bra här på Hovet och det ska grymt roligt att spela inför så mycket folk igen. Vi måste gå ut och våga vinna.