Talangfull duo förlänger med AIK

23 april 2020 15:33
dam

Gabriella Johansson och Vilma Nilsson fortsätter i AIK ytterligare ett år. – Superkul att få fortsätta i AIK, säger Vilma Nilsson.


Backen Gabriella Johansson och forwarden Vilma Nilsson fortsätter vara AIK troget kommande säsong.

– Det var ett självklart val för mig. Jag har ett år kvar på gymnasiet och trivs jättebra i klubben och jag tror inte något annat lag skulle ge mig det förtroende som jag får här, säger Gabriella.

– Att fortsätta i AIK känns jättekul. Alla i och runt laget bidrar till en trygg omgivning och miljö att befinna sig i för mig och det är i en sådan miljö jag vill vara. Det har haft en stor betydelse för min utveckling, säger Vilma.

Lagets tränare, Jared Cipparone, berättar att trots deras unga ålder är det två spelare som kommer bidra till lagets framgångar kommande säsong, om de följer samma utveckling som tidigare.

– Trots hennes unga ålder blir detta ”Gabbis” fjärde säsong i SDHL. Hon är stark defensivt och har verktygen för att bidra ytterligare offensivt. Det ska bli kul att se hennes utveckling kommande säsong.

– Vilma är en spelare som har ett stort hockeykunnande. Förra säsongen var hennes första i SDHL och man såg att hon blev bekvämare i sin roll ju längre säsongen gick. Jag tror att med den erfarenhet hon fått efter sin debutsäsong kan hon fortsätta på den inslagna vägen.

Duon är båda revanschsugna efter årets säsong som slutade i en kvartsfinalförlust mot Djurgården.

 –Jag tror på det här laget och jag har höga förväntningar på kommande säsong, säger Gabriella innan Vilma flikar in:

– Som lag hade vi potential att nå längre än vad vi gjorde förra säsongen och det tror jag bara kommer påverka nästa säsong positivt. Många känner nog stor revanschlust.

Kontraktet med Gabriella Johansson sträcker sig över säsongen 2020/21

Kontraktet med Vilma Nilsson sträcker sig över säsongen 2020/21