Små marginaler när Södertälje drog längsta strået
Publicerad: 2020-01-17
herr
AIK pressade länge för en kvittering men Alexander Sahlin var omutlig i sista perioden. Efter ett tveksamt domslut i slutskedet av matchen kunde sedan Södertälje sätta spiken i kistan.

Det blev en tuff start på kvällen efter en fin tröjceremoni där Lill-Pröjsarns #22 hissade i taket.

Inför matchen var AIK förvarnade. Forwardsduon Nick Olesen och Ludwig Blomstrand i Södertälje var gästernas farligaste spelare. Dessvärre för AIK var duon heta för kvällen och noterades för ett mål vardera i den första perioden.

AIK lyckades dock rycka upp sig och i den andra perioden kunde Jacob Dahlström glädja den stora hemmapubliken med ett mål. Strax efter var även John Henrion nära att kvittera via ett friläge men Sahlin i Södertäljekassen höll tätt.

Efter den energiska uppryckningen tog gästerna timeout men AIK fortsatte att föra spelet. De sista 20 minuterna var det spel mot ett mål. AIK sköt 15 skott mot Södertäljes 3 men dessvärre var det gästerna som gjorde målet. Ett mål som blev kontroversiellt då en AIK-spelare blev neddragen i offensiv zon men domaren valde att fria. I sekvensen efter kunde Nick Olesen göra sitt andra mål för kvällen och fastställa resultatet till 3–1.

Trots förlusten fick AIK-spelarna motta applåder efter matchen, som mycket väl hade kunnat sluta annorlunda.