Erica Udén Johansson: ”Gör allt för att vinna"

18 februari 2020 16:12
dam

Derbyt mot Djurgården närmar sig med stormsteg. AIK Hockey tog därför en pratstund med den AIK-spelare som i år har gjort flest mål på Djurgården. – Jag längtar tills att pucken släpps imorgon, hälsar Erica Udén Johansson.


AIK och Djurgården inleder sin kvartsfinalserie imorgon med match på Ritorp. De fyra matcherna i grundserien har slutat med två segrar vardera, där samtliga segrar har bärgats på bortaplan. En trend Erica Udén Johansson hoppas bryts imorgon.

– Hela laget ser fram emot morgondagens match. Jag tycker vi har goda chanser att ta hem kvartsfinalserien med tanke på hur vi har spelat mot dem tidigare. Vi har goda minnen från Hovet, vilket bådar gott ifall det blir en tredje och avgörande match. Men siktar så klart på att bryta trenden och vinna hemma och därefter slå in matchbollen på lördag.

Med 20 poäng har Erica varit en tongivande spelare i årets AIK och även varit den AIK-spelare som gjort flest mål mot Djurgården i år, med två mål.

– Är det så? Det hade jag ingen aning om men det är så klart roligt. Vi får hoppas att det målsnittet höjs under kvartsfinalen.

Ifjol fick AIK dessvärre respass i kvartsfinalen när laget förlorade mot Luleå. Under årets säsong känns, enligt Erica, som att truppen har mognat.

– Vi är många som var med ifjol och har erfarenhet från slutspel. Tillsammans har vi blivit tryggare i vårt spel, mognat och tagit mer ansvar.

Att Djurgården står för motståndet i kvartsfinalen är något som gör att serien kan bli något över det extra, enligt Erica som hoppas på starkt hemmastöd imorgon.

– Det blir hetare känslor på isen när det är derby och alla vill göra precis allt för att vinna. Jag hoppas att så många som möjligt kommer så vi fyller Ritorp till bristningsgränsen.

Biljetter till morgondagens kvartsfinal köper du på plats.