Stark seger borta mot Färjestad
Publicerad: 2020-09-15
herr
AIK tog en meriterande seger borta mot Färjestad med 5–3 efter bland annat två mål av Nicklas Heinerö.

Mycket av matchen kom att handla om den nykomponerade kedjan med Heinerö-Johnsson-Holm. Trion var heta från start och skapade oreda flera gånger om i anfallszon.

De visade snabbt upp en fin kemi och AIK:s ledningsmål kom efter att Johan Johnsson hittade i powerplay en fristående Nicklas Heinerö vid bortre stolpen som bara hade att sätta dit klubban. Och likt matchen på Hovet utökade AIK även ikväll till 2-0 efter att Jacob Svensson brutit sig in i offensiv zon och tryckt dit pucken bland nätmaskorna.

Samtidigt som AIK visade klass framåt var man täta och kompakta framför Edvin Olofsson i målet och Färjestad hade svårt att komma till några farligheter.

Heinerös klubba var het för kvällen och forwarden gjorde sitt andra mål när han i början av den andra perioden enkelt lade in pucken i öppet mål. Kedjan stängde sedan matchen när Anton Holm gav AIK en ointaglig ledning. Segersiffrorna skrevs till 5-3 efter att Färjestad snyggat till siffrorna i den tredje perioden och Oliver Wahlström gjort AIK:s sista mål.

Nästa match för AIK är den 22 september, hemma mot Västerås.