Åbro och AIK i över tjugo år

10 mars 2016 13:46

Åbro bryggeri har varit ett oberoende bryggeri ända sedan 1856. Det innebär att bryggeriet har haft en stabil ägarstruktur i mer än 100 år.
- Vårt oberoende har gjort att vi kunnat tänka mer långsiktigt än andra aktörer - vi har kunnat hålla i när andra varit tvungna att släppa, säger ägaren Henrik Dunge.


– Vår frihet har också gett oss möjligheten att snabbare än andra kunna agera när branschen stått inför stora förändringar. Vi känner oss själva bäst. Därför är det viktigt för oss att vi förblir oberoende så att vi kan fortsätta att utveckla vår verksamhet i vår takt och enligt de affärsmöjligheter vi ser.

I fyra generationer har familjen Dunge ägt och drivit Åbro Bryggeri, och Henrik Dunge som nu driver verksamheten har därmed samlat på sig fyra generationers erfarenheter kring att driva en bryggeriverksamhet.

– Vi finns i varandras hjärtan, och så länge Åbro finns kommer vi ha våra rötter i Vimmerby. Vimmerby är en del av Åbro, och Åbro en del av Vimmerby.

– Efter en stor investering har vi nu möjlighet att producera så mycket öl, cider och andra drycker som krävs för att tillgodose dagens och kommande decenniers efterfrågan. Vår anläggning håller högsta internationella klass. Men det är fortfarande samma principer som gäller. Hantverk igår. Hantverk idag. Hantverk i morgon.

Åbro ska släcka svenskarnas törst och det är sannerligen ett heltidsjobb. Men företaget har också hunnit med annat kul också.
- Vi bestämde oss tidigt för att stödja olika aktiviteter som vi gillar här i Småland, nämligen musik och sport av högsta klass. När vi går in i ett samarbete försöker vi se till att det är ett långsiktigt engagemang. Ett bra exempel på det är AIK som vi har sponsrat i över tjugo år.