Duo ansluter till damlaget

3 juni 2020 11:50
dam

Lagbygget börjar allt mer ta form. Backen Brittany Kucera och målvakten Jule Flötgen är klara för AIK:s SDHL-lag.


Backen Brittany Kucera kommer från Kanada men tillbringade förra säsongen med spela med herrar i Tyskland. Nu är hon klar för spel i AIK.

– Jag är väldigt glad att få chansen. Att få spela i AIK och SDHL kommer att utveckla mitt spel då jag får möjligheten att spela en hockey som lägger större vikt på puckinnehav.

Huvudtränaren Jared Cipparone berättar att han haft en dialog med Brittany över en längre tid och vet vad laget kommer få med en spelare av hennes kaliber:

– Brittany är en duktig skridskoåkare med en bra speluppfattning. Hon bidrar i båda delar av isen men det är framför allt i det offensiva spelet vi kommer kunna dra stor nytta av hennes starka skridskoåkning.

En egenskap som Brittany själv framhåller som en av hennes styrkor.

– Jag vill bidra med min erfarenhet av tempostark hockey men är samtidigt en hårt arbetande spelare som även prioriterar det defensiva spelet, tillägger hon.

Som sista utpost bakom Brittany ute på isen kommer Jule Flötgen att vara. Jule kommer från Tyskland och representerade ifjol Leksand.

– Att få chansen i AIK känns stort. Det är en av de största klubbarna i SDHL och jag är övertygad om att jag och Sabina kan bli en stark målvaktsduo för AIK kommande säsong.

Jared Cipparone är glad över att kunna spika målvaktsduon.

– Jule gjorde bra ifrån sig i Leksand förra säsongen och vi hade alltid det tufft att göra mål på henne. Hon och Sabina känner varandra redan då de har varit lagkamrater i HV71 tidigare. De två kommer utgöra en stark duo tillsammans.