Matchboll för J18 i åttondelsfinalen
Publicerad: 2019-03-22
Junior
AIK:s J18-lag besegrade Södertälje SK på bortaplan med 5–3 i den första åttondelsfinalen. Ett resultat som ger laget matchboll inför lördagens hemmamatch. – En skön seger där samtliga spelare gjorde en bra match, säger lagets huvudtränare, Dennis Fingal.

AIK kom ut starkt och i de två första perioderna visade laget upp en kreativitet och effektivtet som skulle såra alla lag. Det fina spelet resulterade i att laget inför den tredje perioden hade en 5–1-ledning. Två reduceringsmål av Södertälje fastställde till slut segersiffrorna till 5–3, till de svartgulas favör.

– Vi hittade en perfekt anspännignsnivå där vi höll klubban lagom hårt och var samtidigt väldigt påslagna. Spelarna hade en bra fart på skridskorna samt pucken. Dessutom lyckades vi blanda ödmjukhet med kreativitet på en bra nivå, berättar Dennis Fingal.

Den sista perioden vann visserligen Södertälje med 2–0 men segern var aldrig hotad.

– Vi slappnade av lite för mycket men överlag var det en stabil insats från vår sida. En komfortabel seger.

De tidigare matcherna mot Södertälje i serien har varit jämna historier. Det som skilde gårdagens match mot de tidigare var att AIK var förberedda på att spela "slutspelshockey".

– Innan matchen hade vi gått igneom hur vi ville spela men även hur vi kunde utnyttja deras spel till vår fördel. Vi var således mycket rakare och lyckades att spela oss ur deras press. Dessutom var vi även hetare framför mål.

Just effektiviteten var något som stack ut. I laget fanns fem olika målskyttar från segermatchen - något som visar på laget styrka, menar Dennis Fingal.

– Det är starkt att flera spelare kliver fram och vill även göra det. Alla spelare i laget gjorde en bra match, vilket får en som tränare att bli extra glad över segern.

AIK har med gårdagens seger matchboll inför lördagens retur på Ritorp.

– Vi kommer fortsätta prata om att hålla den rätta anspänningsnivån, det är nyckeln. Under kvällens träning kommer vi även att dissekera matchen ytterligare för att se vad vi kan göra bättre.

Match 2 spelas lördag klockan 17.00 på Ritorp.