Erica Udén Johansson ny fysansvarig
Publicerad: 2022-05-18
dam
Erica Udén Johansson valde att avsluta hockeykarriären efter den senaste säsongen, men hon lämnar inte AIK Hockey. 'Udden' blir ny fysansvarig och fysioterapeut för damlaget, och delvis även för damjuniorerna.

Erica Udén Johansson har nyligen meddelat att hon väljer att avsluta sin hockeykarriär för att satsa på andra drömmar och mål. Nu står det klart att 'Udden' blir damverksamhetens nya fysansvarige.

Erica kommer dels att ansvara för sommarträningen för såväl damlaget som damjuniorerna och kommer fortsätta det ansvaret under säsongen för damlaget. Hon kommer även att finnas tillgänglig för damjuniorernas fysträning vid behov även efter sommaren, men kommer främst att ansvara för damlaget. I och med hennes utbildning kommer Erica även vara lagets fysioterapeut och hjälpa spelarna med- och förebygga eventuella skadebekymmer.

–Jag hade väl tänkt att ta ett upphåll från att vara i en ishall så ofta till en början. Men sen kom frågan från AIK och jag kände att jag lika gärna kan passa på nu när chansen dök upp, erkänner Udén Johansson.

I en längre intervju med den föredetta AIK-forwarden berättade hon att drömmen länge varit att jobba som fysioterapeut, eller 'athletic trainer' som det även kallas.

–I och med mina utbildningar från både Quinnipiac University och Karolinska Institutet så hade jag som mål att någon gång i livet ha provat på att ta hand om ett lag och hjälpa spelarna framåt i utvecklingen. När chansen som sagt nu dök upp så tänkte jag att jag kan lika gärna prova på, plus att det också gör att jag inte släpper det sociala från hockeylivet helt. Jag har helt enkelt en långsammare övergångsprocess till att bli en ”vanlig” människa än vad jag först tänkt, berättar Erica som haft hockeyn närvarande i hela livet.

–Jag hoppas jag kan skapa förtroende hos tjejerna, ett nytt tänk kring träning, återhämtning, perspektiv och att sätta ihop alltsammans för att kunna prestera på isen och under matcher. Jag hoppas att jag kan bidra med att de får känna att de blir bättre och bättre hockeyspelare, att det går framåt, säger 'Udden' om vad hon vill åstadkomma och bidra med under den kommande säsongen.

Calle Wendts lagbygge börjar ta fart och Erica Udén Johansson kommer att inleda sommarträningen med spelarna inom kort för att förbereda dem på bästa sätt inför den kommande säsongen.

Kontraktet med Erica Udén Johansson är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey