Fredrik Svensson är säsongens Golden Hill-spelare

27 juni 2013 10:12

Rutinerade Fredrik Svensson, 38, återvänder till AIK. Backen, som delvis finansieras med hjälp av supporterinitiativet Golden Hill-spelaren, har skrivit på för ett år.
– Det är en tuff karaktär som vågar stå upp för sina medspelare och han fyller ett behov som vi saknat i truppen, säger AIK Ishockeys sportchef Daniel Rudslätt.


Säsongens Golden Hill-spelare blir Fredrik Svensson. Den rutinerade backen återvänder till AIK efter en kortare utflykt till Luleå.
– Det känns kul att få hem Fredrik till AIK. Han är en rollspelare där vi vet exakt vad vi får. Det är en tuff karaktär som vågar stå upp för sina medspelare och han fyller ett behov som vi saknat i truppen, säger sportchefen Daniel Rudslätt och fortsätter:
– Dessutom är han mycket bra och omtyckt person i omklädningsrummet och det betyder mycket.

38-årige Svensson har rutin från spel på högsta nivå i över 15 år. En viktig ingrediens för det unga AIK.
– Hans rutin kommer betyda mycket för våra unga spelare. Fredrik vet vad som krävs för att lyckas på den här nivån. Han är otroligt ambitiös och träningsvillig och är en bra förebild för de yngre spelarna, säger Rudslätt.

För stockholmaren Svensson är det en trevlig comeback i klubben han spelade för säsongerna 10/11 och 11/12.
– Jag är otroligt glad att vara tillbaka i AIK. Det är lite som att komma hem. Jag trivdes enormt bra under förra sejouren och det är väldigt inspirerande att få dra på sig AIK-tröjan igen, säger backen.

Värvningen av Svensson hade inte varit möjlig utan hjälp från supporterinitiativet Golden Hill-spelaren som varje säsong samlar in pengar för att stötta AIK Ishockeys lagbygge. Tidigare Golden Hill-spelare har varit Christopher Heino-Lindberg och Kent McDonell.
– Ett otroligt bra initiativ som ger oss möjligheter att skapa en bra bredd i vår trupp. Det känns också helt rätt att det blir Fredrik som blir Golden Hill-spelaren. Han är en uppskattad lagspelare som alltid ger allt, avslutar Rudslätt