AIK - Björklöven på onsdag | Hyllning till SM-guldet 1982

23 december 2016 15:22

Efter julfirandet väntar mellandagarna och hemmamatch för AIK mot IF Björklöven. Bland annat kommer laget spela i en exakt kopia av matchtröjan som användes guldåret och i SM-finalserien 1982 mot Björklöven.


AIK besegrade IF Björklöven i en jämn finalserie 1982. Det hela fick avgöras i en femte och avgörande fight – på neutral plan i Scandinavium, Göteborg. Gnaget visade sig vara snäppet starkare och vann med 3–2 och fick återigen stoltsera sig som svenska mästare efter 35 års väntan. På onsdag hyllar vi laget som tog guld på bästa sätt!

Laget spelar i en speciellt framtagen matchtröja från guldåret 1982 Till minne av SM-guldet 1982 kommer laget spela i en exakt kopia av matchtröjan från 1982. Matchtröjorna kommer sedan att auktioneras ut. Mer info om auktionen kommer senare.

1982 duell i The Challenge | Mats Thelin vs. Kai Nurmi Under periodpaus 1 kommer vi bli underhållna av en batalj mellan två f.d. lagkamrater. Både Mats Thelin och Kai Nurmi var med och bärgade guldet 1982 och gör upp på Hovets is i The Challenge - missa inte det!

Guldlådan - 1921 kr! Gör ett besök i AIK Hockey Store på Hovet och köp dig en Guldlåda! I Guldlådan har du en replika på matchtröjorna från 1982 och 1984 samt replika av matchbiljetter till finalerna. En perfekt gåva till dig själv eller till vilken Gnagare som helst!

Jullovsbiljetter | Barn går gratis med betalande vuxen! ›› AIK Hockey erbjuder subventionerade biljetter till familjer under skolloven. Barnen går gratis i sällskap av betalande vuxen och vuxna betalar endast 75 kr/st!

Köp ordinarie biljetter från 100 kr ››