Ikonen Sandberg tillbaka i AIK Hockey – Klar för 2 år
Publicerad: 2021-07-07
herr
Christian Sandberg, med över 650 matcher i AIK:s A-lag, sammanfattar känslorna om att kunna komma tillbaka hem igen med väldigt få ord: ”Det är klart det känns fantastiskt och grymt roligt!” säger han, men den glada tonen i rösten säger så mycket mer.

Christian Sandberg är hemma igen efter två säsonger i HV71 som han beskriver som väldigt roliga, trots att det sista året inte var på topp hockeymässigt.

–Det gick ju inget vidare andra året, men samtidigt så har jag många fina minnen därifrån. Jag hade en superkul tid i ’HV’ med både klubben, grabbarna i laget och staden. Det var roligt dels rent hockeymässigt första året och framförallt för familjen.

En stor anledning till flytten till HV71 och Jönköping var chansen att få spela tillsammans med lillebrodern Filip på professionell nivå. Christian beskriver det som grymt roligt att både få spela och umgås med honom på det sättet. Filip har nu gått vidare till Liiga, och Christian tillbaka till AIK efter många samtal med sportchefen Christoffer Malm.

–Det var ett väldigt tufft hockeyår och ett väldigt tungt avslut på säsongen, så jag sa väl att jag behövde tid för återhämtning och få komma hem till familjen och vara på hemmaplan, säger Christian.

–Sen hade vi dialog en tid framöver och Christoffer berättade spännande saker om hur det här ska bli, om gubbarna i laget och att de vill göra en resa. Det var väl kanske framförallt det som lockade mig mest, utöver att få komma hem, att jag vill vara med och göra den här resan, berättar Sampa och skiftar fokuset till kommande säsong och den ny-gamla konstellationen av lagkamrater.

–Jag såg ju i princip alla matcher förra säsongen och så har jag spelat med ett par av dem, så jag vet ju vad gubbarna går för. Det är ett erfaret gäng som, enligt mig, hävdade sig väldigt bra på allsvensk nivå, många skickliga spelare och framförallt bra människor också.

Christian, med all sin erfarenhet i framförallt AIK, förklarar att hans fokus inte kommer ligga på något särskilt. Det är samma Sandberg, med samma driv och samma tävlingsanda som återvänder.

–Jag vet ju hur jag vill vara som hockeyspelare, och jag tror många känner mig som spelare också. Dels så har jag ju inte spelat med ett antal gubbar på ett par år och sen är det några nya ansikten, så jag vill bara komma in och bidra med det jag är bra på både på och utanför isen och se till att det här blir riktigt bra, säger han.

Christian skrattar lite när han får frågan vad han ser mest fram emot med säsongen.

–Jag vet inte hur man ska uttrycka det här i intervjuform, men det vore ju fantastiskt fint om det kunde vara lite folk på läktaren! Men det är helheten, det ska bli jäkligt spännande att träffa grabbarna efter sommaren och framförallt dra igång och känna den pulsen, fortsätter Christian och går sedan över i ett mer seriöst och taggat tonläge:

–Och sen att börja bygga någonting, det är ju det. Det är en resa vi ska göra och det känns väldigt spännande och väldigt lockande, avslutar han.

Kontraktet med Christian är skrivet till och med säsongen 2022/2023.

AIK Hockey