AIK öppnar dörrar för Verdana

17 mars 2016 09:59

Verdana Fond & Försäkring AB har funnits i 13 år och Anders Hammargren, som äger bolaget till 100 procent, har ett långsiktigt perspektiv på verksamheten. Låg risk och absolut avkastning är innehållet i kapitalförvaltningen.


Sedan några månader tillbaka är Verdana ny sponsor till AIK Hockey.

Klienterna i bolaget är företagare, privatpersoner, utlandssvenskar och elitidrottsmän som hellre väljer en aktör som arbetar med flera banker/fondbolag/försäkringsbolag istället för att arbeta med en bank. Personlig rådgivning är utgångspunkten i rådgivningen och hela utbudet ingår i kapitalförvaltningen.

Sedan några år tillbaka arbetar före detta spelaren i AIK Fotboll, Andreas Andersson hos Verdana som elitidrottsansvarig. Verdana specialiserar sig på elitidrottare och hjälper dem att informera och hantera policy kring lönehantering, placering av pensionspremier, genomgång av idrottsförsäkringar och kollektivavtal med mera.

Det finns ett stort AIK-hjärta hos Verdana som nu hoppas kunna utveckla ett långsiktigt samarbete med AIK Hockey på samma sätt som man under många år haft med AIK Fotboll. Genom AIK:s affärsnätverk har Verdana hittat många klienter. Och inte bara där utan också direkt i klubben bland anställda, spelare, f d spelare och ledare. Det gemensamma hjärtat för AIK öppnar många dörrar och ger många möjligheter att stärka relationerna.

Förutom fotboll och hockey är Verdana är också engagerade i padel, som förenklat är en kombination av tennis och squash. Denna idrott kommer ursprungligen från Spanien men intresset sprids nu mot nordligare breddgrader; inte minst efter insatser från Verdana som arrangerar både Verdana Padel Championship i Båstad och Verdana Padel Championship Stockholm.

Verdanas favoritlirare i hockey genom tiderna är Peter Gradin; i dagens lag heter favoriten Oscar Steen och i fotboll Nils-Erik Johansson.