Erica Udén Johansson till AIK Hockey
Publicerad: 2018-05-03
DAM
Nyförvärven duggar tätt hos damerna för tillfället. Idag kan klubben presentera landslagsmeriterade forwarden Erica Udén Johansson som ny spelare i AIK Hockey säsongen 2018/2019. – Det känns väldigt kul att få spela i AIK, hälsar forwarden.

28-åriga Erica lämnar Gävle och Brynäs för att bege sig till Stockholm och AIK inför nästa säsong. En utmaning hon ser fram emot.

– Det kommer bli väldigt roligt att få spela i AIK kommande säsong. Att klubben även valt att anställa Jared Cipparone som tränare för damerna på heltid visar att de satsar, säger Erica som kollade med sina landslagskollegor innan hon bestämde sig att skriva på:

– Jag pratade med AIK-spelarna som brukar vara med i landslaget om hur det är att spela i klubben. De har valt att stanna kvar alla år och jag tyckte det kändes spännande och valde att testa på.

Jared Cipparone beskriver sitt senaste nyförvärv som en rutinerad pjäs - som även kommer att hjälpa laget i offensiven den kommande säsongen.

– Erica kommer att tillföra mycket erfarenhet. Hon kommer att vara en bra förebild för våra yngre spelare då hon har spelat på den högsta nivån och medverkat i tre OS. Förra året hade laget problem med målskyttet - något jag tror Erica kommer hjälpa oss att lösa då hon varit en pålitlig målskytt i flera år.

Förutom att hjälpa laget på isen är Erica - med all sin rutin - även redo att vara en förebild för dem yngre.

– Det är självklart! Jag vill hjälpa nästa generation att bli bättre hockeyspelare. Samtidigt har jag mål att utvecklas själv varje år och få något tillbaka från gruppen, berättar hon. Något som inte riktigt blev fallet förra året.

– Förra säsongen blev inte som jag hade hoppats. Jag nådde förvisso mitt mål - vilket var OS - men jag kände att jag hade mer att ge som hockeyspelare men fick inte ut det. Varför vet jag inte men jag kommer lägga om min fysträning och fokusera mer på att bli explosiv ute på isen och få fart på fötterna.

Under Ericas år i SDHL har det alltid varit extra speciellt att få spela mot AIK - nu är det äntligen hennes tur att få trä på sig den svarta tröjan.

– Jag har älskat att spela mot AIK. Både i Brynäs och i Sundsvall, som jag spelade i tidigare, var vi alltid bäst när vi spelade mot AIK. Det var speciellt och man var alltid extra taggad.

AIK Hockey har värvat in meriterade spelare till nästa års trupp och Erica menar på att det är viktigt att ha ”vinnare” i truppen. Däribland Erica själv som vunnit SM-guld.

– Visst är det så. Vi meriterade spelare kan dela med oss av våra erfarenheter och vi vet vad som krävs för att vinna och kan förmedla det till dem yngre, säger hon och ser samtidigt fram emot kommande säsong:

– Det kommer bli väldigt kul. Man kan aldrig säga så här tidigt hur det ska sluta men sammanhållningen i laget har jag hört är väldigt bra - vilket är ett viktigt steg för framgång.

AIK AIK Ishockey